Čeprav sta se v javnosti kot morebitna kandidata pojavila Primož Ulaga in Matjaž Kunstelj (predsednik SK Triglav), člani izvršnega odbora SZS zatrjujejo, da o imenih na seji niso govorili. Menijo, da mora biti novi predsednik človek, ki bo umiril nastale razmere, s čimer so med vrsticami že nakazali, da niso navdušeni nad Ulago. Nekdanji skakalni as je svojih nastopih neposreden, dosleden, odločen in se spozna na finančno poslovanje. Člani smučarske vlade si želijo za predsednika človeka iz gospodarstva, ki bi odprl kakšna vrata in bi SZS vodil dlje kot le do konca olimpijskih iger v Sočiju 2014.

"Preseneča me, da je Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke ter nordijsko kombinacijo, ostal tiho. Glede na to, da sva bila dva kandidata iz skokov, je bila priložnost, da bi predsednika dobili iz vrst nordijcev. Razočaran sem, saj me je kot kandidata potrdil SSK Ilirija, katerega predsednik je prav Jasnič. Prestavitev volitev na jesen je le izguba časa in podaljševanje agonije," je bil oster Primož Ulaga. Ko smo Ljuba Jasniča vprašali, zakaj je bil tiho, je v slogu politika odvrnil: "Ne gre za nobeno zaroto. Alpski del ni imel svojega kandidata, zato smo podaljšali rok, jaz dveh imen nisem omenjal, ker ne smeš takoj razkriti vseh adutov."

"O kandidaturi sem začel razmišljati tudi na pobudo direktorice SZS Barbare Kürner Čad in po besedah ministra, da je treba šport vrniti športnikom. Glede na izkušnje kot tekmovalec in direktor sem med najboljšimi poznavalci ustroja SZS, po vsem svetu imam odprta vrata pri sponzorjih in opremljevalcih reprezentanc. Preložitev skupščine pomeni, da bom imel še več časa, da klube prepričam s svojim programom," je odločen Ulaga, ki se je včeraj zaradi poslovnih obveznosti mudil v smučarski palači v Podutiku.

Ulaga poudarja, da mora biti SZS servis športnikom, klubom pa zagotoviti podporo na materialnem in strokovnem področju. "Zame je škandal, da mora športnik plačevati iz lastnega žepa, da lahko tekmuje za reprezentanco. Le če so športniki uspešni, se lahko poveča število zaposlenih v pisarnah. Če imajo biatlonci svoj vadbeni center na Pokljuki, skakalci v Kranju in kmalu še v Planici, morajo imeti tudi alpinci poligon na razpolago ves dan, ne pa da lahko trenirajo le zjutraj od šeste do devete ure," je končal Ulaga.