Na mestni službi za razvojne projekte in investicije pričakujejo, da bo Gradisu dela na mostu in priključnih križiščih uspelo dokončati do naslednje sobote ali, če bo slabo vreme, najkasneje do drugega julija. Šele ko bodo vsa dela končana, bo Gradis na ljubljanski upravni enoti lahko zaprosil za uporabno dovoljenje.

Od vremena je odvisna tudi popolna zapora križišč Zaloške in Njegoševe ceste ter Njegoševe in Ilirske ceste, ki je predvidena za ta konec tedna. Če bi slabo vreme preprečilo asfaltiranje, bodo morali dela prestaviti na naslednji konec tedna. Med prometno zaporo bo obvoz za promet ustrezno označen, avtobusi na progah 2, 5, 9, 11, 20 in 25 bodo vozili po obvozih. Natančne obvozne poti posameznih avtobusnih prog si lahko ogledate na spletni strani mestne občine. Velja omeniti, da bo z odprtjem mostu promet na delu Trubarjeve ceste od cerkve svetega Petra proti križišču z Rozmanovo ulico tekel enosmerno v smeri središča mesta.

Na trasi zadnjega odseka štajerske vpadnice pa so v četrtek polagali še zadnje plasti asfalta. Tehnični pregled Štajerske ceste (do nedavno Titove ceste) je že opravljen, cesta pa bo odprta, ko bo izvajalec Grep pridobil uporabno dovoljenje. Tega na mestni občini pričakujejo v roku 14 dni.