Kje in od koga dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati? In kje jih kupujete?

Harvard Business Review je zame vsak mesec nekaj, česar se resnično veselim... na kratko, a sladko, o številnih temah in  trendih. Amazon je še vedno dragocen vir idej. V zadnjih letih sem čas, ki sem ga namenila branju, posvetila predvsem ameriškim knjigam o poslovnem liderstvu. Prav lansko poletje pa sem se po dolgem času spet prepustila tudi slovenskim knjigam, med njimi je tudi nekaj  leposlovja, in ponovno odkrila, da je moč v maternem jeziku čutiti najgloblje. Še vedno velja stara modrost, da je besedni zaklad možno ohranjati le z branjem knjig. Meni so, kljub vsem elektronskim možnostim, še vedno najljubše papirnate verzije. 

Katere knjige boste prebirali v poletnih tednih?

Zame je posebna vrsta užitka nakup knjig na letališčih. Saj poznate občutek, ko je pred vami košček najljubše čokolade? Podobno sem se jaz počutila v trgovinicah s knjigami na številnih letališčih ob letošnji tritedenski poslovni poti po ZDA. Tako so moj kovček obremenile številne knjige, del njih pa bo gotovo tudi v počitniški prtljagi, in sicer knjigi avtorja Daniela H. Pinka Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us (Presenetljiva resnica, kaj nas motivira) in A Whole New Mind: Why Right-Brainers Will Rule the Future (Povsem nov um: Zakaj bodo tisti, ki razmišljajo z desno polovico možganov, vodilni v prihodnosti), knjiga The 17 Essential Qualities of a Team Player: Becoming the Kind of Person Every Team Wants (17 ključnih kvalitet timskega igralca: Postati človek, ki si ga želi vsaka ekipa) Johna C. Maxwella in Leadership and Self-Deception: Getting out of the Box (Vodenje in samoprevara: Ven iz okvirov) skupine avtorjev Arbinger Institute. Ponovno se bom prepustila tudi trenutnemu vzgibu nakupa kakšne žepnice, ki me bo pritegnila ob hitrem postanku na bencinski črpalki.

Kaj naj po vašem mnenju (pre)berejo podjetniki, ki se zavedajo, da uspeh izhaja predvsem iz njih samih?

Verjamem, da morajo vsi uspešni ljudje brati o izkušnjah in znanjih drugih, predvsem pa se morajo tudi sami potopiti v življenje in ustvarjati lastno "knjigo". Spoznavanje novih ljudi, sprejemanje novih energij, širjenje obzorij skozi dialog in sprejemanje drugačnih pogledov je po mojem mnenju ključno za uspeh. Postavljati čim več vprašanj in biti zvedav sta kvaliteti, ki ju znamo kot otroci s pridom uporabljati.