V času turistične sezone - od 23. junija do 2. septembra - bo omejitev prometa veljala od 8. do 13. ure, medtem ko ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih velja od 8. do 21. ure, piše na spletni strani prometno-informacijskega centra za državne ceste.

To soboto sicer v veljavo stopi tudi sprememba prometnega režima v predoru Karavanke za tovornjake, težje od 7,5 tone. Avstrija bo namreč tudi letos občasno zaprla predor - prepoved vožnje velja za vse sobote med 23. junijem in 1. septembrom med 5. in 12. uro.

To pomeni, da so pred vozniki tovornjakov, ki bodo vozili prek Karavank, štirje dnevi, ko velja omejitev prometa. V torek, 26. junija, ob 6. uri bo namreč Družba za avtoceste v RS (Dars) za 24 ur za ves promet zaprla predor Karavanke.

Dars bo v času popolne zapore, torej do srede, 27. junija, do 6. ure nadgrajeval sistem prezračevanja in opravljal preizkuse prezračevalnega sistema. Uporabnike predora bo Dars o zapori obveščal tudi preko sistema za nadzor in vodenje prometa (SNVP), voznikom priporoča tudi, da pred potjo pokličejo prometno-informacijski center na številko 1970.

Sicer pa so prometne informacije na voljo tudi na spletni strani www.promet.si in naslovu http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.