Omenjeni katalog, dostopen prek spletne strani bovec.si, je že popravljen, tako da ne vsebuje več nobenih diskriminatornih znakov. In čeprav predstavniki občine zagotavljajo, da je "prišlo le do tiskarske napake", je skupnost istospolno usmerjenih ogorčena.

"Nemogoče je, da gre za tiskarsko napako, saj je v katalogu jasno opredeljena legenda simbolov, npr. prepovedano za pse ali prepovedano za homoseksualce. (Na občini) so v zadnjem trenutku reagirali. Presenetljivo, da se kaj takšnega lahko danes še pojavi. Reakcije tujih turistov pa si lahko samo predstavljamo," je za Radio Študent dejala Tatjana Greif iz lezbične sekcije Škuc LL.

Milan Štulc, tiskovni predstavnik bovške občine, trdi, da je šlo za nenamerno tiskarsko napako in "da je bil njihov namen ravno nasproten". Pravi, da bi morali biti v katalogu objavljeni piktogrami in zapisi "tudi homoseksualci so zaželeni", pa je prišlo do tehničnih težav.

V novem, "popravljenem" katalogu, lahko zasledimo tudi ikono "homoseksualci dobrodošli".

"V katalogu bi moral biti tisti znak, ki ni prečrtan. Občina Bovec se je želela namreč izkazati kot destinacija, ki je prijazna tudi do teh skupin," pa je za Radio Študent dejala direktorica turistične organizacije Bovec Cecilija Ostan.

Spletni katalog je že popravljen, tiskane verzije kataloga pa "na roke" popravljajo v turističnem uradu - "popravljen" pomeni, da so iz kataloga odstranili sporne piktograme, tistih, ki bi homoseksualce vabili, pa za sedaj še niso vključili.

Na zgornjih slikah lahko vidite izsek iz prve (levo) in druge verzije kataloga. (Za povečavo kliknite na sliko.)

Katalog je bil prvič objavljen 30. januarja, spremenjen pa je bil dan po tem, ko so mediji poročali o diskriminatornih oznakah – to je danes. Nenavadno je le to, zakaj ponudniki prenočišč, ki so tako avantgardni, da vabijo celo homoseksualne goste, kar pet mesecev občine niso opomnili, da katalog goste, ki "so pri njih tako zaželeni", odganja.