Smučarka ni skrivala zadovoljstva po urejeni pogodbi, saj je to pomemben korak, da se bo lahko povsem posvetila športu. "Sama sem mnenja, da negativna energija nikomur ne koristi. Vesela sem, da se te zadeve razvijajo pozitivno, da se res lahko posvetim treningom in ne razmišljam o vsem tem. Vesela sem tudi, da je bivši predsednik (Tomaž Lovše op.p.) poravnal svoje obveznosti in bi se mu zato rada zahvalila," je podpis pogodbe pokomentirala Mazejeva in pri tem ni pozabila vseh ostalih, ki so pomagali pri pogodbi.

Kot pravi Mazejeva, v teh vročih dneh tudi sama ne misli vsak dan le na smučanje, seveda pa pridno nabira kondicijo za zimo. Največji tekmici sta znani. Američanki Lindsay Vonn in Nemki Marii Riesch bi se slovenska šampionka rada še bolj približala in ju tudi prehitela.

Za obe omenjeni smučarski šampionki velja, da zimo presmučata skoraj kot "stroja" in prav temu se želi približati tudi Korošica, ki je pred kratkim dopolnila 29 let. "Zmanjšati moram občutljivost, ki je pri meni prisotna odkar tekmujem v svetovnem pokalu. To se da zmanjšati. V moji naravi sicer ni, da delujem kot stroj, a le tako lahko konkuriram Lindsay in Marii, ki dejansko delata na ta način že več let. Temu se približujem, morda ne povsem na tak način, kot oni, a sem na dobri poti. A to je res edini način, le tako se jima lahko približam, le tako ju lahko premagam."

"Seveda se tudi razjezim, a skušam potrpeti."

Delo je trdo, poletni treningi trajajo vsak dan po pet ur in na srečo je vodja njene ekipe Andrea Massi vnovič našel kar precej novosti in zanimivih elementov, s katero Mazejeva razbije monotonost, da si lahko privošči tudi kakšen lažji, a zanimiv trening. Vselej ni enostavno. "Pripravljam svoje telo, da bom hitra, močna, vzdržljiva in seveda tudi glavo, da bo močna pozimi. Svoje meje in sposobnosti porivam naprej, seveda ne gre vse po maslu, vsak trening grem do limita, a so trenutki, ko ne vidim naprej, ko se ustavi vse skupaj. Tudi to je sestavni del športa, stvari so težke in seveda se tudi razjezim, a skušam potrpeti, se ne predati. Mislim, da sem dobro pripravljena, morda mi manjka še malo moči."

Sezona 2012/13 bo imela več vrhuncev. Ob boju za veliki kristalni globus smučarje in smučarke letos čaka tudi svetovno prvenstvu. Glavnega cilja Mazejeva, ki bo na SP v Schladmingu branila veleslalomsko zlato iz Gamischa 2011, v tem trenutku še ni želela izpostaviti. "To sta najvišja cilja in seveda ni nujno, da se osredotočaš na svetovno prvenstvo, če se na globus. A prvega cilja zdaj niti ne želim opredeliti. Pomembno bi bilo osvojiti zlato medaljo na SP, a tudi v svetovnem pokalu potrditi formo, ki jo kažem zadnja leta. Vsekakor je to sezona, ki jo želim nadgraditi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala."