Ljubljana Janko Kersnik je v svojih delih opozarjal na družbeno, politično in kulturno pereče teme. Ni se strinjal s klerikalizmom in strankarsko omejenostjo, pod nekatere tekste se je celo podpisal kot Baptist!; lahko bi torej rekli, da se ni rad uklanjal omejenosti razmišljanja večine, saj je bil aktivni podpornik prestopanja meja konvencionalnosti, ki jih praviloma tudi v trenutnih časih lahko uspešno poreže le podzemna kultura. V čast temu slovenskemu pisatelju, notarju in politiku, po katerem je poimenovana ulica, na kateri je že vrsto let usidrana baza Zavoda K6/4, danes prirejajo celodnevno druženje z namenom kulturne obogatitve tega predela mesta.

V kavarni Metropol bodo z okroglimi mizami nagovorili temo: Kulturna četrt Kersnikova. Potekale bodo še delavnice, namenjene spletnemu opismenjevanju staršev, otroci pa bodo izdelovali enostavne robote. Na parkirišču pred klubom K4 bo zabava na prostem ob zaključku šolskega leta: didžeja Freeverse in Woo-D bosta postregla s funkom in dubstepom, plamenico pa bodo držali grafitarji (ZEK Crew in drugi), ki nameravajo likovno olepšati okolico kluba K4. Malo plesišče K4 ob tej priliki poziva vidžeje, ki se želijo ob nasvetih mentorja iz ekipe K4 pobliže spoznati s kreativnimi pristopi mešanja slike v živo, in glasbene producente, ki želijo preizkusiti zvok lastnega materiala prek klubskega ozvočenja.

Zvečer pa bo na velikem plesišču zavihala rokave ekipa Colours, ki bo gostila prvovrstno house delikateso: 3-urni set romunskega čudežnega dečka Prikuja (Adrian Niculae). Ta bo narezal pikantne micro, jacking in deep house viže in dokazal, zakaj je že od leta 2007 polnopravni član ugledne didžejske družine Sunrise, ki sicer združuje veliko trojico romunskega house razsvetljenja - Raresha, Rhadooja in Pedra, zvezanih v založbo a:rpia:r. ku