Pregovor

Tone reče prijatelju: "Ko te takole gledam, dragi prijatelj, lahko ugotovim samo nekaj: to, da sem nor." "Ne razumem te popolnoma. Zakaj?" "Zaradi pregovora." "Katerega?" "Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si."

Črkar

"Vi ste zelo prikupna blondinka. Moti pa me le to, da ne znate reči črke r. No, pa vseeno poskusiva. Recite prašič." "Komu pa?"

Velika družina

Učitelj bi rad spoznal učence, zato jih sprašuje po bratih in sestrah. "Janezek, koliko bratov imaš?" "Sedem." "Sedem fantov? Sestre nimaš nobene?" "Vsak ima eno." "Nemogoče. Kaj vas je 15 otrok?" "Ne, samo devet."

Starši

Teliček prijoka k mamici: "Mami, pujsek mi je rekel, da je moja mama navadna krava." "Daj no, sinko! Ti mu kar povej, da je njegova mama navadna prasica, oče pa prasec. Tvoj očka je pa diplomirani veterinar, ki se z avtom vozi po svetu."

Trgovec

"Kupite kokakolo za ženo." "Nisem poročen." "Pa jo kupite za dekle." "Nimam dekleta." "Srečnež. Potem pa si lahko v miru privoščite eno pivo."

Krivolov

Lovski inšpektor je prišel v Bohinj preverjat govorice, da se je v tem delu močno razširil krivolov. V gostilni je pobaral Lojzeta: "V Bohinju je kar dosti 'raubšica', kajne?" "Ja, kar nekaj." "Ali morda poznate Petačevega Jurja, ki je menda najhujši med njimi?" "Ne, njega pa ne poznam. Lahko pa mu povem, da ste ga iskali."