Na sredini seji sveta DeSUS so namreč člani sveta sklenili, da Jasnič ostane na svojem položaju v stranki. Ker pa je bil preobremenjen z opravljanjem funkcij v stranki in v kabinetu predsednika vlade, so se v stranki pojavila opozorila, da so težave v organizaciji in komunikaciji znotraj stranke.

Tako je predsednik DeSUS Karl Erjavec najprej napovedal, da bo predlagal zamenjavo generalnega sekretarja stranke, izkazalo pa se je, da je Jasnič stranko postavil pred delo v Janševem kabinetu. Tam sicer kot državni sekretar skrbi za izpolnjevanje koalicijske pogodbe.

Jasnič je za STA pojasnil, da je ta teden še na dopustu, zato bo Janšo o odločitvi v DeSUS uradno obvestil v torek in ga prosil za razrešitev z mesta državnega sekretarja.

Povedal je tudi, da bo v tem dopisu Janšo prosil za pojasnilo, ali lahko zamenjavo zanj na tem mestu poiščejo kar sami v DeSUS.

Na vprašanje, ali njegova izbira stranke pred delom v vladi napoveduje tudi njegovo kandidaturo za predsednika stranke na naslednjem kongresu, pa Jasnič pravi le, da "pustimo času čas".