Na povabilo se lahko prijavijo tržni delodajalci, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico prihodkov ustvarili s prodajo blaga ali storitev na trgu in izpolnjujejo še ostale pogoje.

Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki so invalidi, starejši od 50 let, dolgotrajno brezposelni ali imajo stalno prebivališče na območju Pokolpja (v občinah Kočevje, Loški Potok, Osilnica, Kostel, Črnomelj, Semič ali Metlika).

Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto za polni delovni čas (40 ur na teden) oz. za krajši delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti.

Subvencija za zaposlitev s polnim delovnim časom znaša 4000 evrov oz. sorazmerno manj za zaposlitev s krajšim delovnim časom. Delodajalci dobijo nakazano subvencijo v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelne osebe.

Delodajalci morajo pred oddajo ponudbe najprej prijaviti prosto delovno mesto pri območni službi zavoda ali s pomočjo eStoritev na spletni strani zavoda. Zavod nato k delodajalcu napoti brezposelne osebe iz ciljne skupine, izmed katerih delodajalec izbere ustreznega kandidata in nato predloži ponudbo za subvencionirano zaposlitev.

Danes objavljeno povabilo je četrto v obdobju 2009-2012. Na prvih treh razpisih, ki so bili objavljeni v letih 2009, 2010 in 2011, so subvencije dodelili skupaj več kot 8300 delodajalcem za zaposlitev skoraj 10.300 brezposelnih.

Za program je v obdobju 2012-2014 na voljo 21,275 milijona evrov, od česar 85 odstotkov financira Evropski socialni sklad, 15 odstotkov pa državni proračun.