Pevci v skupini Take That skupaj z njihovim managerjem Jonathanom Wildom naj bi svoje zaslužke investirali v finančno shemo, katero uporablja več kot tisoč premožnejših Britancev. Njihovi odvetniki so za medije sporočili, da so vsi pevci plačali primerno količino davka in da zadeva ni nelegalna. Po poročanju The Telegrapha naj bi finančna shema omogočala ljudem, ki so zaslužili 347 tisoč evrov in bi morali plačati davek v višini 157 tisoč evrov, da dejansko plačajo le 4300 evrov davka.

Komik Jimmy Carr trdi, da mu je shemo predlagal njegov finančni svetovalec

V enako shemo naj bi bil v pleten tudi eden finančno najuspešnejših britanskih komikov Jimmy Carr. Koliko denarja je Carr vložil v sistem, ni znano, je pa preko družabnega omrežja Twitter objavil, da ni več vpleten v omenjeno shemo. Med drugim je zapisal: "To je očitno zelo resna zadeva. Finančni svetovalec me je vprašal, če želim plačati manj davka in da je vse legalno. Odgovoril sem, da želim. Zavedam se, da sem storil napako v presoji. V shemo nisem več povezan, v prihodnje bom svoje finančne zadeve obravnaval z večjo mero resnosti."

Premier Cameron finančne malverzacije obsodil

Britanski premier David Cameron je dejanja označil za "moralno neprimerna". "Ljudje trdo delajo, plačujejo davke in varčujejo, da lahko obiščejo njegove predstave. Carr pa denar od vstopnic 'pobaše' v finančne sheme, ki so po mojem mnenju z vidika plačila davka zelo sumljive," je danes na vrhu držav G20 dejal Cameron in dodal: "To je zelo neprimerno. Nič pa ni narobe, ko ljudje načrtujejo svoje davčne zadeve v pokojninskih načrtih in varčujejo za pokoj." Potrdil je, da zadevo že preiskuje britanska davčna uprava (HMRC).