Še več, gostišče s prenočišči Babica razkriva zanimivo zgodbo o bogastvu, propadu, dolgovih. Gostišče se bo zaradi nakopičenih dolgov julija prodajalo na dražbi.

Uradni dolžnik je podjetje Nevenke Šimenc, soproge Igorja Šimenca, ki je javnosti znan iz kar nekaj zanimivih zgodb. Tako ga je pred leti poslanec Pavel Rupar nedokazano obtožil, da je za takratno LDS skušal kupiti njegov glas za Drnovškovo vlado. Kasneje so Šimenca zalotili, da je ponaredil visokošolsko spričevalo, ki mu je omogočalo dobro plačano službo sekretarja na Slovenskih železnicah - za to dejanje je bil tudi obsojen na pogojno kazen. Vmes pa je postal tudi podjetnik, žena pa je prav v času njegove politične bolj ali manj zakulisne dejavnosti postala Petrolova najemnica zelo donosnega lokala na bencinski črpalki na Celovški v Ljubljani in potem dejavnost razširila na nakup gostišča s prenočišči v Šenčurju.

Milijonski dolg

Podjetniki so pri Šimenčevih tako eden od sinov kot Igor in Nevenka: "Ne želim komentirati dražbe. Trenutno nisem podjetnica, praktično sem nezaposlena, gostilna pa že nekaj let ne deluje," nam je povedala Nevenka, ko nam jo je uspelo najti po pravi detektivski akciji. Telefonske številke podjetij Šimenčevih, ki so sicer navedene kot "kontaktne", namreč ne delujejo. Podjetnik je tudi Igor Šimenc, katerega podjetje Biodiesel International naj bi bilo doma na naslovu, kjer najdete propadlo gostišče Babica v Šenčurju. Nastopa tudi kot samostojni podjetnik, ki naj bi po javnih podatkih posloval z izgubo, bančni račun je zaprt, sedež podjetja je na domačem naslovu v Češnjevku.

Seštevek dolgov je skoraj milijon evrov in Nevenka Šimenc nam je zatrdila, da naj bi dražba pač rešila probleme. Kot kaže oklic dražbe okrajnega sodišča v Kranju, gre za dve nepremičnini, vredni okoli 550.000 evrov. Ker bo to že tretja dražba, bo treba za objekta plačati najmanj polovično vrednost. Če bo dražba sploh uspešna.

Upniki dolgih nosov

Šimenčevi sicer slovijo kot bogati, a upniki ugotavljajo pravo ozadje bogastva. "Dejanski lastnik njihove velike hiše v Češnjevku je Hypo Leasing, kar kaže, da so hišo prodali in jo potem vzeli v najem. To upnike seveda onemogoča. Enako velja za veliko počitniško hišo na Jezerskem, ki je sploh ni v zemljiških knjigah in tako kot premoženje dejansko ne sodi v postopke, ki bi upnikom omogočili poplačila," smo izvedeli od osebe, ki je močno vpletena v vso zgodbo o Babici in Šimenčevih (njene podatke hranimo v redakciji). Daleč največji upnik je sicer Nova Ljubljanska banka, ki je očitno Nevenki Šimenc dala velik kredit za gostišče s prenočišči v Šenčurju. Zanimivo pa je, da se banka ni zavarovala s hipoteko na veliko premoženje v Češnjevku. Eno od stavb, ki so tvorile Babico v času delovanja, naj bi na dražbi po zelo nizki ceni že prodali, zato bo zanimivo tudi, za koliko in komu bo prodan preostanek propadle gostilne.

Izvedeli smo še, da bo kmalu potekala tudi dražba v občini Komenda. Tam bodo prodajali gozd, ki je v lasti dolžnice Nevenke Šimenc.