Na voljo so različni modeli robotskih kosilnic, odvisno od travnate površine in od tega, koliko globoko ste zanje pripravljeni seči v žep.

Osnovni model in cenovno najbolj sprejemljiv je Wiper Blitz. Ta robot ne potrebuje določitve območja, saj sam, s pomočjo svojih senzorjev prepozna travnate površine in ovire ter samodejno spreminja smer. Primeren je za male in srednje vrtove, preprost za uporabo in popolnoma varen. Wiper Blitz deluje tiho, zato ga lahko uporabljate tudi ponoči. Potreben je le pritisk na stikalo in že je pripravljen za košnjo površin do 400 kvadratnih metrov. Pogon je štirikolesni, zato z lahkoto premaguje naklone do 27 stopinj, ne da bi pri tem izgubil moč in hitrost ali pa se prevrnil.

Liniji Runner in ONE predstavljata celoten asortiment vrhunskih in popolnoma avtomatiziranih kosilnic, ki lahko delujejo podnevi in ponoči na površini do 10.000 kvadratnih metrov, znotraj območja, določenega z mrežnimi kabli. S funkcionalnim digitalnim zaslonom robotu določite delovni čas (urne in dnevne intervale košnje) in delovno območje. Po končani košnji ali ko je baterija proti koncu, robot samodejno sledi kablom do bazne postaje, kjer se napolni in čaka na samodejno ali ročno aktivacijo. Robotska kosilnica deluje naključno, po vklopu sama določi vzorec košnje in si izbere optimalno pot. Dodatna funkcija ji omogoča, da s posebnimi ovirami opredelimo prostor, na katerem robot trave (ali npr. rož) ne bo kosil. Ob dežju robota njegovi senzorji za dež varno usmerijo v napajalno hišico. Za varnost poskrbijo senzorji, ki so v ročajih. Ob dotiku se rezilo popolnoma ustavi.

Dvokolesni sistemski pogon se lahko vzpne po klancu do naklona 27 stopinj. Na večjem robot ustavi rezilo in spremeni smer. Motor s svojim modularnim rezilom prilagaja število obratov rezila potrebam pri košnji in tako varčuje z energijo. Robotska kosilnica je opremljena s PIN kodo in aktivnimi sistemi, ko ob dotiku zadnjega ročaja robot takoj ustavi rezilo. Nekateri modeli so tudi serijsko opremljeni z alarmnim sistemom, daljinski upravljalnik pa je na voljo v dodatni opremi.

Vrt je idealen prostor, kjer se predajate občutkom in emocijam. Wiper je bil ustvarjen z novo filozofijo robotov, ki zagotavljajo, da so dnevna opravila izboljšava kvalitete vašega življenja na prostem ter hkrati zagotavljajo varnost tako odraslih kot tudi otrok.

Za več informacij o izdelkih, brezplačni in neobvezni predstavitvi na vašem domu ter možnosti nakupa na obroke brez obresti nas pokličite na telefon 01/530 04 60 ali obiščite spletno stran www.tilt.si oziroma www.wiperrobot.si.