Kot so danes sporočili iz podjetja TSmedia, ki upravlja iskalnik Najdi.si, je TOP iskanje v letošnji prvi polovici leta doživelo spremembo. Horoskop, ki je kar nekaj let zapored kraljeval na vrhu, je zdrsnil na tretje mesto. Prvo mesto je tokrat zasedlo vreme, drugo pa igre.

Med iskanimi dogodki v prvi polovici letošnjega leta izstopajo smučarski poleti v Planici. Ostali dogodki, ki so zanimali uporabnike, so bili resnejše narave. Na drugo mesto so se zavihteli varčevalni ukrepi, na tretje referendum o družinskem zakoniku. Med zabavnimi je Evrovizija 2012 zasedla četrto mesto, X Factor pa deseto.

Keučeva prepustila prvo mesto Čepinovi

Slovenska ženska, po kateri je bilo letos največ poizvedovanj, je Urška Čepin. Prvo mesto ji je prepustila Maja Keuc, ki je Slovenijo lani zastopala na Evroviziji. Drugo mesto je zasedla smučarka Tina Maze, pri vrhu pa je že tradicionalno tudi La Toya, tokrat na tretjem mestu.

Tina Maze je vodilna tudi med iskanji na športnem področju. Športi, povezani s snegom, na splošno prevladujejo med iskanji.

Med iskanimi moškimi pa je bilo največ poizvedovanj po tistih, ki so preminili. Najpogosteje so uporabniki iskali Brendija, sledita mu Danilo Slivnik in Tone Pavček.

Brendi je tudi vodilni na lestvici slovenskih glasbenikov oz. estradnikov. Za njim so se uvrstili Modrijani, na tretje mesto se je zavihtela Eva Boto, sledijo stari znanci Perpetuum Jazzile in Jan Plestenjak.

Gorenak bolj iskan od Janše in Jankovića

Najbolj iskano ime politika prvega polletja je minister Gorenak. Za seboj je pustil tako predsednika vlade Janeza Janšo kot ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika države Danila Türka. Edina ženska predstavnica Katarina Kresal je tokrat zdrsnila na "še vedno odlično" tretje mesto.

Med tujimi znanimi osebnostmi prvo mesto vedno znova pripada Hrvatici Severini. Sledita ji Whitney Houston in Lady Gaga.

Podrobnejše lestvice najpogostejših iskanj so na voljo na spletnem naslovu http://www.najdi.si/lestvice.