V namen združevanja glasbe in kulinarike so se odločili obuditi že znan koncept dogodka, ki se je na zadnje odvil leta 2010. Tokrat bo dogodek povezan z S akademYo, ki je namenjena pomoči mladim talentom.

Dvodnevni glasbeni dogodek bo gostil znane slovenske in nadebudne lokalne glasbenike. Prvi dan bo obarvan v rockovske barve, zbrano množico pa bo zabavala slovenska rock skupina Dan D. Pred njimi bosta zbrano množico ogrevali skupini Selfmade in ElaBanda. Drugi dan festivala pa bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji elektronskih ritmov in ženskih izvajalk, ko bodo uživali ob zvokih slovenskih Deejayk in nastopajočih. Posebna gostja bo tudi Sanja Grohar, ki je uspešno zakorakala v elektronske vode. Poleg nje pa bodo za zabavno vzdušje skrebele tudi Manatea, Lady M in Kathy Cat.

Vstopnice za prvi festivalski dan bodo kmalu v prodaji, na voljo bodo v restavraciji Dama in pri predstavniku v Ljubljani; drugi festivalski dan pa bodo obiskovalci lahko darovali poljuben znesek po načelu plačaj, kolikor hočeš in tako pomagali s plemenitim namenom. Vsa sredstva od prodaje vstopnic gredo namreč za vodenje in organizacijo S akademYe.

Njoki bodo, kot je razvidno iz naslova dogodka, seveda glavni povezovalci festivala. Na voljo bodo v nenavadnih in raznolikih omakah ter polivkah, skuhani in postreženi pa bodo izpod spretnih rok varovancev S akademYe, ki se bodo učili pod taktirko kuharskih mojstrov iz Fundacije Fifteen Jamieja Oliverja, ki bodo samo za to priložnost pripotovali iz Londona. Poleg glasbene poslastice bo vsem obiskovalcem na voljo torej tudi kulinarična, skupaj pa bosta tvorili izjemno izkušnjo, ki je ne gre zamuditi.