Že dalj časa so krožile govorice o težavah v razmerju, Paradisova pa je januarja zanikala, da se razhajata.

"Johnny Depp in Vanessa Paradis sta se razšla prijateljsko. Prosim, da spoštujete njuno zasebnost in še posebej zasebnost njunih otrok," je dejal Deppov predstavnik za ameriško razvedrilno televizijsko oddajo Entertainment Tonight.

Par, ki je živel v Franciji in ZDA, ima dva otroka, stara deset in 13 let, nikoli pa se nista poročila.

Januarja je Paradisova odločno zanikala konec zveze. "Govorice so neresnične, a je to govorica, ki bi lahko zelo škodovala moji družini," je takrat dejala. Dan pred tem se je pošalila o številnih govoricah v tabloidih. "Če se preveč najem, sem že noseča, kadar obiščem kakšno mesto, očitno že kupujem hišo. Pozimi zvezo končam, poleti se poročim," se je šalila Paradisova.

Prijatelji para so povedali, da so zanju zelo žalostni, ter da se par resnično razhaja prijateljsko. Že pred časom sta se preselila v Kalifornijo, da bi lahko družinica bila skupaj tudi, ko Depp snema filme, menila sta, da jima bo uspelo zakon obdržati, tako kot jima je to uspelo, ko sta bila zaradi njene kariere v Franciji. Vendar jima to ni uspelo in sta se zaradi preveč službenih obveznosti s časom oddaljila, so povedali viri blizu para. Že v začetku leta sta pogosto celo stanovala v različnih hotelih, čeprav sta bila v istem mestu.

Depp je imel v preteklosti več slavnih partnerk, s štirimi - Sherilyn Fenn, Jennifer Gray, Winono Ryder in Kate Moss - je bil tudi zaročen. 49-letnik, znan po legendarnih vlogah kot je Edvard Škarjeroki ali pa Willy Wonka ter seveda po seriji filmov Pirati s Karibov, je bil poročen samo z Lorri Anne Allison, vendar je njun zakon trajal samo dve leti.

Zvezo s Paradisovo je začel leta 1998. Paradisova je slavnejša v rodni Franciji kot tujini. Kariero je začela kot manekenka in pevka, nato pa se je vrgla v igralske vode.