"Naš prihodnji razvoj temelji na nenehni širitvi. Na čateški lokaciji nameravamo sedanjim 65 hektarjem površin v prihodnjih petih letih v smeri proti jugu dodati še 30 hektarjev atraktivnih vsebin, ki ne bodo vezane le na vodo, saj želimo zgraditi neke vrste slovenski Gardaland. Zametek tega obsežnega zabavišča danes predstavlja Čateško oko, pokončni vrtiljak višine 34 metrov, medtem ko vodna formula predstavlja atraktivno popestritev na vodi. Poleg tega bomo poletno termalno riviero še letos povečali za tri hektarje ter razširili zmogljivost kampa," je povedal direktor Term Čatež Bojan Petan.

V naslednjih letih bo Čatež tako z razširitvijo kompleksa, gradnjo novih vodnih in "suhih" zabavišč ter hotelov pa tudi z novim cestnim pristopom dobil precej drugačno podobo. Do konca leta 2020 želijo v termah sedanje zmogljivosti povečati za dvakrat. Kot končni cilj širitve omenjajo milijon nočitev na leto, kar je zares optimistična številka, saj ves slovenski turizem danes beleži devet milijonov prenočitev.

V prvih petih mesecih letošnjega leta so v Termah Čatež že presegli rezultate enakega lanskega obdobja, pri čemer izstopa maj s kar 14-odstotnim povišanjem števila prenočitev. V strukturi obiskovalcev je opazen porast tujih gostov, ki jih bo kmalu že vsaj polovica. Upad Italijanov, ki so med tujci še vedno na prvem mestu, so letos nadomestili Avstrijci, Nemci in Nizozemci, skokovito narašča obisk gostov iz Ruske federacije, v zadnjih dveh letih jih je presenetila tudi izjemna rast števila gostov iz Srbije, ki jih je bilo lani celo več kot sosedov Hrvatov.