Glede na trenutne razmere v slovenskem smučanju, ugled in kronično pomanjkanje denarja, čeprav je letni proračun blizu deset milijonov evrov, ni veliko kandidatov za vodenje SZS do konca olimpijskih iger v Sočiju 2014 s poudarkom na zagotavljanju finančnih virov. Neuradno smo izvedeli, da do včeraj pozno popoldne v smučarsko palačo v Podutiku ni prišla še nobena vloga za kandidaturo.

V javnosti se pojavljajo nekatera imena. Posamezniki so že zanikali, da bi sploh razmišljali o kandidaturi, drugi nimajo časa ali podpore, tretje funkcija ne zanima. Včeraj nam je le Primož Ulaga, nekdanji smučarski skakalec in do prihoda Lovšeta uspešen poslovni direktor slovenskih reprezentanc v nordijskem smučanju, potrdil, da razmišlja o kandidaturi.

"K razmisleku o kandidaturi so me spodbudile besede ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turka, da je treba šport dati športnikom. Glede na stanje v smučarski organizaciji resno razmišljam, da je treba narediti rez. V športnih organizacijah se je pojavilo veliko ljudi, ki s športom nimajo prave povezave, zato so stvari in velike zgodbe zvodenele. Učim se iz nogometa. V Bayernu v vodstvu kluba na ključnih funkcijah ne morejo biti ljudje, ki niso bili ali niso povezani z nogometom. Lastniki so lahko ljudje, ki niso poznavalci športa, ko pa gre za odločanje, potrebuješ strokovnjake," je odločen Primož Ulaga in dodaja: "Mi smo v primerjavi z nogometom drugačna sfera, klub temu pa so potrebne korenite spremembe. Vpletenih je preveč ljudi, ki nimajo trdne povezave s športom. Denar za šport je, vendar ga športniki dobijo malo, ker ga gre veliko v birokracijo."

Ulaga je poudaril, da še ni sprejel dokončne odločitve o kandidaturi. "Do petka opoldne je še kar nekaj časa. Kandidatura se bo zgodila ali pa ne. Če se bom odločil, moram imeti podporo klubov, ki me morajo tudi predlagati," je pogovor v vročem popoldnevu, ko večina razmišlja o morju, ne pa o snegu, sklenil Ulaga, ki se bo v naslednjih dneh srečal z Abrahamom.