"Odločitev, ki smo jo na ministrstvu sprejeli je, - glede na to, da je olimpijsko leto -, da moramo zagotoviti nemotene priprave in delo trenerjev oziroma športnikov, ki zares tekmujejo. Ohranili smo 100-odstotni indeks pri financiranju panožnih športnih zvez za priprave na olimpijske igre. Se je pa zaradi tega indeks pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) za uradništvo, potovanja, različne študije in druge stvari, ki so verjetno tudi koristne, ampak ne tako nujne kot priprava športnikov, zmanjšal," je dejal Turk.

Turk računa na razumevanje funkcionarjev in uradnikov OKS, da so se (na ministrstvu, op.p.) osredotočili in naredili vse napore, da se sredstva ne zmanjšujejo športnikom in trenerjem, ki trenirajo za OI.

Prejšnji teden, 14. junija, je predsednik OKS Kocijančič na ministra Žigo Turka naslovil pismo, v katerem ga je med drugim opozoril, da zmanjšanje sofinanciranja OKS s strani javnih virov "izredno otežuje priprave na nastop na olimpijskih igrah". OKS je za letos dobil za 259.000 evrov manj iz državnega proračuna, kot lani, kar predstavlja 31 odstotno znižanje, ob tem pa so panožne športne zveze dobile podobne zneske, kot v minulem letu. Športna krovna organizacija je včeraj (v ponedeljek) dobila še 168.666 evrov za programe.

Žiga Turk: Skrb staršev glede krajšega podaljšanega bivanja je odveč