Nov napovednik nam tako ponudi vpogled v težko pričakovani film, ki bo premiero pri nas doživel 26. julija. V zadnjem delu trilogije Christopherja Nolana, ki je Batmana povsem prerodila in oprala neslavnega zatona na filmskih platnih, bo tudi tokrat predstavila bogato igralsko zasedbo. Med že stalnimi člani zasedbe se vračajo Christian Bale v vlogi Brucea Wayna, Gary Oldman v vlogi Jima Gordona, Morgan Freeman v vlogi Luciusa Foxa in Michael Cane kot Bruceov vedno zvesti strežaj Alfred.

Zasedbo tokrat dopolnjujejo še Joseph Gordon-Levitt kot John Blake, Tom Hardey kot glavni negativec terorist Bane, Anne Hataway kot Catwoman Selina Kyle in francozinja Marion Cotillard, ki jo mnogi povezujejo z vlogo Talie Al Ghul – hčere Bruceovega mentorja in nasprotnika v prvem delu Nolanove trilogije.

Za vlogo Banea je Nolan lastnoročno izbral Toma Hardyja, najverjetneje pa ga je prepričal na prizorišču filma Izvor, kjer je Hardy igral prevaranta Eamesa. Bane je ljubiteljem stripov o Batmanu sicer že znan. V stripu se rodi kot sin revolucionarja v zaporu izmišljene karibske države Santa Priscae, v zaporu pa tudi odraste. V stripih Bane pridobi nadnaravno fizično moč po zaslugi strupa, ki ga skoraj ubije, medtem ko ga proti njegovi volji uporabijo za poskusnega zajčka.

Tom je o svojem liku rekel: "Brutalen je. Je izredno osredotočen in ekstremno brutalen. Če bo v množici izbral koga, ki ga želi ubiti, bo izbral nosečnico ali starko. Poskrbel bo, da se vsi ustavijo in ga poslušajo. Ko ga vidite, veste, da bo fizični izziv, kakršnega Batman še ni imel.