Podpora podjetja The Coca-Cola Company IEDC– Poslovni šoli Bled je odraz prizadevanja te svetovne korporacije za razvoj voditeljev, menijo na IEDC. Na slednje je opozoril tudi Muhtar Kent, predsednik uprave The Coca-Cola Company, ki je ob ustanovitvi Coca-Coline katedre za trajnostni razvoj na IEDC pred dvema letoma dejal: »Naš prispevek in partnerstvo z IEDC bo spodbudilo udeležence programov IEDC - Poslovne šole Bled, da o družbeni odgovornosti in dejavnostih na področju trajnostnega razvoja, ki so pomembne za razvoj širše skupnosti, razmišljajo strateško.«

Coca-Colina katedra za trajnostni razvoj, katere predstojnica je Dr. Nadya Zhexembayeva, profesorica na IEDC in podpredsednica United Nations Global Compact Slovenija, je po besedah prof. dr. Danice Purg "svojevrstna interdisciplinarna pobuda, katere cilj je ustvarjanje najnaprednejših znanj na področju spodbujanja uporabe in vključevanja konceptov trajnostnega razvoja in trajnostnih vrednot ter nudenja podpore na tem področju v Srednji in Vzhodni Evropi."

Pred katedro za trajnostni razvoj je Coca-Cola na IEDC-Poslovni šoli Bled ustanovila katedro za marketing; to je bila prva katedra, ki jo je finančno podprla Coca-Cola na področju jugovzhodne Evrope, in tretja na svetu.