Prav Zmago Sagadin je za mnoge garancija, da bo mlada reprezentanca pred domačimi navijači segla po kolajni. Izkušeni trener velja za strogega delavca, ki od svojih igralcev želi red in disciplino. "Svoj sloves upravičuje iz dneva v dan. Treningi so izredno dolgi, do dve uri in pol, če pa je Zmago slabe volje, potem delamo tudi po tri ure skupaj. Drugače smo na Rogli naredili kondicijski del priprav in postavili jedro taktičnih zamisli, zdaj pa vse skupaj nadgrajujemo. Na pripravljalnih tekmah proti Srbiji in Češki smo pokazali, da smo na pravi poti," pravi Rupnik, ki v delu Sagadina in članskega selektorja Božidarja Maljkovića vidi številne podobnosti: "Moja vloga bo zdaj drugačna kot lani v članski reprezentanci, kjer sem bil dvanajsti igralec. Tokrat bom eden izmed nosilcev. Sistem dela pa je pri Sagadinu podoben kot pri Maljkoviću. Oba izhajata iz iste šole trenerjev. Tudi košarkarska zveza deluje v tej smeri, da bi reprezentanco do 20 let približala članski, ki je organizirana na najvišjem možnem nivoju. Cilj je podoben kot lani v Litvi - kolajna. Upam le, da bomo mi to uresničili."

Verjetno ni treba poudarjati, da želi Rupnik tudi letos sodelovati na tritedenskih pripravah reprezentance, ki se bodo začele nemudoma po končanem prvenstvu do 20 let. "Zagotovo je velika želja, da bi bil znova zraven. Bomo videli, kako se bodo odzvali ostali na moji poziciji - Udrih, Laković in Dragić. Toda rad bi bil prisoten in se učil od odličnih igralcev ter s tem napredoval," je dejal 185 centimetrov visoki košarkar. Pred kratkim se je Maljković mudil v Ljubljani, na debati z novinarji pa priznal, da Rupnik premore ogromen talent, a da njegov napredek ovira slaba fizična konstrukcija telesa: "Z Božo se odlično razumem in sva govorila tudi, ko je prišel na Roglo. Vem, kakšen trener je in že večkrat mi je omenil, da moram pridobiti telesno moč. Po evropskem prvenstvu v Litvi sem tudi začel delati a to skupaj s kondicijskim trenerjem Uniona Olimpije Juretom Drakslerjem. Toda med sezono je zgoščen ritem tekem, zato je zmanjkovalo časa. Besede Maljkovića sem sprejel kot pozitivno kritiko, zato bom v tej smeri pospešeno nadaljeval delo."

Na koncu je beseda nanesla še na klubski status. Nadarjeni Ljubljančan upa, da bo v prihodnji sezoni dres Slovana zamenjal z Olimpijinim: "Upam, da sem za Kodeljevčane odigral zadnjo tekmo. Za zdaj se agenti še dogovarjajo glede odškodnine, saj imam s Slovanom še enoletno pogodbo. Bil sem blizu Krki, a nato prejel klic od Slobodana Subotića. Ker je Piksi odstopil, je zdaj vse v zraku, a želja ostaja ista - igranje za Olimpijo."