"V teh dneh smo uskladili vse podrobnosti v zvezi s pogodbo med našo najboljšo smučarko vseh časov in SZS," je ob tem v vabilu na slovesen podpis pogodbe sporočila direktorica smučarske zveze Barbara Kürner Čad, ki je zelo vesela, da za spremembo iz smučarske zveze prihajajo pozitivne vesti. Več informacij o samem dogovoru bodo predstavili v četrtek, je pa direktorica SZS vesela, da so dogovor dosegli v obojestransko zadovoljstvo.

"Vsa glavna vprašanje smo rešili in se uspeli dogovoriti. Skušali smo se dogovoriti tako, da bo med sezono čim manj težav, da bodo v ekipi Tine Maze na eni strani v miru lahko tekmovali in trenirali, na drugi strani pa, da bodo pri nas sponzorji zadovoljni. Zasledovali smo tudi cilj, da uskladimo čim več stvari, ki jih lahko že zdaj predvidimo," je dejala direktorica.

Odstop Lovšeta na dogovor ni vplival

Na dogovarjanje ni vplivalo dejstvo, da je v tem času zveza ostala brez predsednika po odstopu Tomaža Lovšeta zaradi dogodkov na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji. "Pogovori so potekali že prej ter neposredne povezave s predsednikom niso imeli. Mogoče se je prejšnji predsednik nekaj več s tem ukvarjal, ampak ne glede na to, gre za zadeve, ki morajo teči v vsakem primeru ali je predsednik ali ne. Smo pa zelo zadovoljni, da smo se uspeli dogovoriti," je še dejala Kürner-Čadova.

Mazejeva, ki je minulo sezono končala na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo v novi sezoni med izzivalkami Američanke Lindsey Vonn za veliki kristalni globus, februarja jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, kjer bo branila zlato medaljo v veleslalomu.

Odnosi med najboljšo slovensko alpsko smučarko in krovno slovensko smučarsko organizacijo v zadnjih letih niso bili niti najmanj idilični. Kot kaže, pa je zdaj končno napočil čas, ko lahko pozabijo na stare zamere in smučarska zveza ter najboljša slovenska alpska smučarka obrneta nov v list v poglavju sodelovanja v prid slovenskega alpskega smučanja in vrhunskega športa v obdobju, ki bo zajemalo tudi zimske olimpijske igre v Sočiju.

Najboljša slovenska smučarka je tudi med kandidatkami za prestižno špansko nagrado princa Asturije na področju športa. Nagrada je najvišje priznanje te vrste v Španiji. Podelitev bo jeseni.