Ljubljana Nocoj bodo v Gali hali nastopili prvaki kalifornijskega ska punka, skupina Mad Caddies, ki se po nekajletnem premoru tako zopet vrača v Ljubljano. Zasedba velja za eno bolj eksotičnih, a še posebej priljubljenih skupin založbe Fat Wreck Chords, ki jo vodi Fat Mike, legendarni vodja skupine NOFX.

Mad Caddies delujejo od sredine 90. let in razvijajo samosvojo mešanico ska glasbe, punka, reggaeja, swinga, surfa, countryja in še marsičesa. Na začetku so igrali pod imenom Cracked Macaroni, leta 1996 pa so spremenili ime v Mad Caddies in podpisali pogodbo z založbo Honest Don's Records. S prvencem Quality Soft Core, ki je izšel leta 1997, je skupina zbudila pozornost že omenjenega Fat Mika, ki je Mad Caddies vzel pod okrilje svoje kultne založbe, s katero že dve desetletji skrbi za nenehne izdaje neodvisnega kalifornijskega punka. Sledili so albumi Duck and Cover (1998), Rock the Plank (2001), Just One More (2003) in zadnji Keep It Going (2007). Ob tem so izdali tudi dva EP-ja The Holiday Has Been Cancelled (2000) ter 2007 Tour EP (2007) in live albuma Songs in the Key of Eh! (2004) ter Live @ Munich Backstage Germany 2007 (2007).

Skupina je v vseh teh letih doživela tudi nekaj kadrovskih sprememb, danes pa jo sestavljajo Chuck Robertson (vokal, kitara), Brian Flenniken (bobni), Sascha Lazor (kitara, banjo), Keith Douglas (trobenta, vokal), Ed Hernandez (pozavna) in Cris Badham (bas). Glavna kvaliteta zasedbe so gotovo njihovi izjemni živi nastopi, s katerimi so na neštetih nastopih navdušili publiko po vsem svetu, slovenska publika pa jim je še posebej ljuba, pri nas se vedno z veseljem ustavijo. nr