"V konsenzu s slovenskimi klubi smo se dogovorili za poseben način dela. Jože Urh bo vodil celoten program mladinskih in kadetskih reprezentanc tako pri fantih kot pri dekletih. Urh bo veliko potoval po Sloveniji, obiskoval klube, vsak mesec pa se bodo najobetavnejši slovenski igralci za en teden zbrali v centru, ki bo večinoma v Novem mestu in občasno na Otočcu," je strukturo dela Jožeta Urha opisal Marjan Hribar, ki je s potezo pokazal svoje prave namiznoteniške korenine, saj se zaveda, da bo lahko Slovenija le s trdim delom vzgojila kakšnega novega talenta, ki bi se vsaj približal uspehom slovenskega namiznoteniškega ponosa Bojana Tokiča.

"Pri odločitvi, da pripeljemo v Slovenijo vrhunskega strokovnjaka, so bila odločilnega pomena tudi poznanstva Jožeta Urha po Evropi. Na njegov račun se bomo lahko povezovali z drugimi državami in imeli še kvalitetnejše priprave," je nadaljeval Hribar in zaključil: "Na račun Urhove vrnitve v namiznoteniški zvezi ne bo nihče ostal brez službe. Z njim bomo kandidirali tudi na razpis za sredstva na pristojnem športnem ministrstvu. Pri zgodbi pa so v veliki meri pomagali sponzorji, predvsem dolenjski, ki se jim še enkrat zahvaljujem."

Jožeta Urha smo minuli konec tedna dobili v Hrastniku, preden se je odpravil v Italijo, kjer ima še vedno veljavno pogodbo s tamkajšnjo zvezo. Projekt mladinsko evropsko prvenstvo je v zaključni fazi in Urh ga bo kot pravi profesionalec opravil do konca in v celoti. Italijane bo v teh dneh tudi seznanil, da se od njih poslavlja, in se jim zahvalil za korektno sodelovanje. Kaže, da bo pri Azzurrih še naprej delala njegova žena Andreja.

"Moja glavna želja in naloga je, da slovenski namizni tenis čim bolj združim. Da z garaškim delom vsem slovenskim klubom pokažemo, da je mogoče s skupnimi močmi narediti veliko. Prvo leto se bo videlo, kateri so sploh igralci in igralke, ki so pripravljeni sodelovati v reprezentančnih akcijah, ki so pripravljeni v svojem življenju dati namiznemu tenisu prioriteto. To je osnova za nadaljnje delo in morebitne uspehe," je pojasnil Jože Urh. "Trenutno imamo v Sloveniji nekaj obetavnih igralcev, a denimo nobenega tako, kot je bil pred leti Jan Žibrat. To seveda ne pomeni, da nekoč ne bodo vrhunski igralci. Igralec, kot je denimo Darko Jorgič, je trenutno na kadetski lestvici dvanajsti v Evropi in bo v svoji konkurenci igral še eno leto. Tudi Tokič v mladosti ni bil v čistem evropskem vrhu, a je natančno vedel, kaj bi v življenju rad počel. In to je tisto, kar si želim izvedeti od upov slovenskega namiznega tenisa."

Članska struktura vodenja reprezentance bo ostala nespremenjena in jo bosta še naprej vodila Jože Urh in Vesna Ojsteršek Drnovšek. "Zavedam se, da bomo morali veliko sodelovati. Če ne bo sodelovala stroka, nima nobena akcija posebnega smisla. Tega se zavedamo vsi, na čelu s strokovnim svetom, ki ga vodi Daniel Šarlah. Rak ima denimo še obveznosti v klubu, a bi bilo dobro, da bi prišel kdaj tudi na mladinske priprave in pokazal avtoriteto. Na drugi strani sem tudi sam vedno pripravljen pomagati v članskih akcijah, ko me bodo potrebovali. Verjamem, da bova zelo dobro sodelovala tudi z Vesno," je zaključil Urh, ki je v slovenskem namiznem tenisu delal na začetku tretjega tisočletja (med 2001 in 2006), v letih, ko je izjemno napredoval Bojan Tokič in ko so članice na evropskem prvenstvu dosegle nepozabno ekipno kolajno.