Jorge Lorenzo je potrdil premoč v letošnji sezoni in dosegel še četrto zmago. Z njo je še povečal vodstvo pred tekmeci v skupnem seštevku SP, zdaj ima že 140 točk, drugi je Stoner s 115, tretji pa Dani Pedrosa s 101.

Za odločilni napad na dirkališču v Silverstonu je sicer Lorenzo potreboval pol dirke. Začel je s tretjega startnega položaja, za najhujšim tekmecem Stonerjem in Alvarom Bautisto. Slednji je sicer v soboto v kvalifikacijah dosegel prvi "pole position" v najmočnejšem razredu v karieri, a na dirki ni imel možnosti za vidnejšo uvrstitev in je nazadnje končal na sedmem mestu. Vodilni v SP je sicer startal slabo in v začetnem delu dirke padel že na peto mesto, nato pa je počasi stopnjeval ritem in začel prehitevati tekmece.

Lorenzo je napadel 12 krogov pred koncem in po dramatičnem krogu, v katerem se je Stoner še enkrat prebil nazaj v vodstvo, a nazadnje moral priznati poraz, prišel v ospredje, prvega mesta pa nato ni več izpustil iz rok, čeprav je štiri kroge pred koncem skorajda padel, a se je umiril in sicer z nekoliko manjšo prednostjo nadaljeval do cilja. Do konca si je privozil varne tri sekunde naskoka, bolj tesno pa je bilo v boju za drugo mesto, ki pa je nazadnje le pripadlo Stonerju, a z minimalno razliko pred Pedroso.

"Težko sem napredoval, ker so bili vsi pred mano hitri. A ko sem ujel svoj ritem, mi je steklo, čeprav sem moral paziti, da ne bi končal ob progi. Veseli me, da sva s Caseyjem uprizorila lep dvoboj, na mojo srečo sem bil tokrat jaz boljši," je dejal zmagovalec Silverstona. Stoner je priznal, da na koncu ni mogel zadržati Španca za sabo: "Začel sem dobro, a nato nisem zdržal do konca v enakem ritmu. Imel pa sem tudi težave z gumami, na koncu ni bilo več nikakršnega oprijema. Malo sem razočaran, ker sem ostal brez najvišje stopničke."

Moto2: Zmaga za Espargara

Pol Espargaro je zmagal v razredu moto2, kjer sta najbolje začela Britanca Scott Redding in Bradley Smith. Toda sredi dirke so napadli Espargaro, Andrea Iannone in Marc Marquez, nazadnje pa se je nekaj krogov pred ciljem v vodstvo prebil Espargaro, Redding pa je po hudem boju z Marquezom le končal na drugem mestu, Španec pa na tretjem. Skupno vodi Marquez s 102 točkama, današnji zmagovalec Espargaro je drugi s 96.

V najšibkejšem razredu najboljši Vinales

V najšibkejšem razredu moto3 se je razvil boj za skupno zmago med Maverickom Vinalesom in Sandrom Cortesejem. Po šestih dirkah ima Španec le dve točki več od Nemca (105-103), uspešnejši pa je bil tudi danes, saj je po razburljivi dirki za manj kot sekundo ugnal rojaka Luisa Saloma, z minimalnim zaostankom pa je bil Cortese tretji.

Sezona se bo čez dva tedna nadaljevala v nizozemskem Assnu, kjer pa bo dirka, kot veleva tradicija, že v soboto.