Tadel, dramatik in trenutno pomočnik urednice pri štirinajstdnevniku Pogledi, je svojo kandidaturo potrdil. "Seveda upam, da bom izbran. Postopek bo verjetno trajal še od dva do tri mesece," je dejal.

Režiserka Djilasova je bila leta 2010 že izbrana za direktorico Prešernovega gledališča Kranj, a so potem mestni svetniki sklep razveljavili. Djilasova je takrat dejala, da je imel razveljavljeni sklep le formalne pomanjkljivosti, medtem ko naj bi si nekateri mestni svetniki na mestu direktorja želeli nekoga, ki je iz Kranja. Djilasova se na nov razpis ni več prijavila.

Za tokratni izbor za mesto ravnatelja Drame Djilasova meni, da so člani komisije k stvari pristopili resno: "Upam, da bodo izbrali najboljše za Dramo."

Čeprav se je pred časom kot ključni kandidat za mesto ravnatelja omenjal igralec Roman Končar, naj ta po neuradnih informacijah ne bi bil med kandidati. "To je moja osebna zadeva, ki naj ne bi zanimala nikogar razen mene," je dejal Končar.

Na MIZKŠ so sicer že konec maja potrdili, da je na razpis prišlo pet prijav. Preden minister imenuje ravnatelja, mora pridobiti še mnenje sveta zavoda in strokovnega sveta Drame.

Član strokovnega sveta, režiser Vinko Möderndorfer si na tem mestu želi umetnika, ki pa mora imeti tudi sposobnosti vodenja. "V preteklosti je to zelo uspešno počel Janez Pipan. Model torej imamo, takšnih kandidatov pa žal zelo malo," je za Žurnal24 dejal Möderndorfer.

Do imenovanja v ljubljanski Drami funkcijo v.d. ravnatelja opravlja Peter Sotošek Štular, ki je bil za v.d. ravnatelja imenovan maja lani za obdobje največ enega leta. Gledališki režiser in nekdanji umetniški vodja več gledališč Eduard Miler trenutno skrbi za naloge s področja umetniškega vodenja tega javnega zavoda.

Sotošek Štularja je na mesto v.d. ravnatelja ljubljanske Drame do imenovanja novega ravnatelja imenovala nekdanja ministrica za kulturo Majda Širca, ki je s 25. majem 2011 s tega mesta zaradi domnevne zlorabe položaja in denarnega okoriščanja razrešila Iva Bana.