Moško lepotno izbiranje Mister Slovenije 2012 je doživelo svoj vrhunec. V ljubljanskem klubu Cirkus se je deseterica finalistov pomerila za lepotni prestol, na katerem je prostora za dva naziva. Ob koncu sta strokovno komisijo najbolj očarala Novomeščana. Mister Slovenije 2012 za mistra international je osvojil Marko Šobot, ki je le dva dni za lepotnim kronanjem dopolnil 26 let. Tudi drugi naziv je odšel Dolenjcu. Mister Slovenije 2012 za mistra universe je namreč pripadel petindvajsetletnemu Matjažu Kumlju. Borba za lepotni naziv je bila napeta vse do konca. Sklepni del je bil v znamenju super-finala, v katerega so se poleg zmagovalcev uvrstili še Sandi Kaltak, Gregor Erjavec in Rok Sraka. Vsi finalisti pa so s prebojem v finale postali člani modne agencije Mister Slovenia Model Agency, pri kateri so skorajda vsi bivši mistri, ki uspešno plujejo v svetu mode.

Finalni dogodek je nadvse graciozno in obenem zabavno povezovala enkrat rjavolaska, drugič črnolaska, ob koncu pa plavolaska Pia Pustovrh. Da je postavna voditeljica razkrila vse svoje adute, sta poskrbeli modna oblikovalka Alice Bossman in stilistka Maja Lazar. Komisiji je predsedovala modna novinarka Manja Plešnar. O zmagovalcu pa so odločali še lanskoletna mistra Žan Cvet in Miha Dragoš, fotografinja Ana Gregorič, judoist Sašo Jereb, predstavnik in lastnik Imperial Travel in Imperial Hair Matej Velenčič, predstavnica Proteini.si Tamara Smonker, predstavnica radia Aktual Sabina Perše, novinar in pevec Tomaž Mihelič, nekdanja miss universe Anamarija Avbelj in miss Malezije Suzenne Loh. Slednja se je dogodka udeležila kot častna gostja večera.

Sicer so se finalisti predstavili v štirih izhodih. Najprej so zaplesali v blagovni znamki Salsa Jeans, nato v športni odpravi proteini.si, tretji izhod pa je bil v znamenju Liscinih kopalk. Najbolj glamurozen je bil vsekakor zadnji izhod, ko so navduševali v elegantnih oblekah iz Butika Franko iz Pirana. Dogodek so še kako popestrili tudi drugi nastopajoči. Od glasbenikov so občinstvo zabavali Alex Volasko, Christine in Game Over, od plesalcev so blesteli Filip in Dominas ter Nika in Gašper, zbrane pa je nasmejal tudi stand up komik Ranko Babič.

Nova mistra Marko in Matjaž sta prejela gore praktičnih nagrad, najbolj pa se veselita udeležbe svetovnega lepotnega tekmovanja. Prvi čaka Marka Šobota, saj že novembra potuje na Tajsko. Postavna lepotca sta ob zmagi pozabila na strog režim prehranjevanja in ob slastnemu kosu Dulcis torte nazdravila s kozarcem penine.