Na gorenjski avtocesti je zaradi prometne nesreče promet oviran tudi med priključkoma Kranj vzhod in Kranj zahod v smeri proti Ljubljani. Gost promet z zastoji je po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste tudi na cesti Lesce - Bled.

Gneča proti Obali

Na Obali je največja gneča predvsem na cestah od Kopra proti Izoli in Dragonji. Na mejnem prehodu Dragonja vozniki za izstop iz države čakajo eno uro in deset minut, na Gruškovju pa za izstop in vstop v državo okoli 20 minut.

Kot so na prometno-informacijskem centru pojasnili, pričakujejo, da se bo proti večeru promet umiril v smeri proti Primorski, v smeri proti notranjosti države pa predvidoma povečal.

Najvišje temperature v notranjosti države

Na soboto s poletnimi temperaturami so se številni odpravili proti morju, sicer pa so najvišje temperature danes ob 14. uri izmerili bolj v notranjosti države.

Po podatkih Agencije RS za okolje so ob 14. uri 30 stopinj Celzija izmerili v Novi Gorici, v okolici Ajdovščine in v Radencih. Stopinjo manj so namerili v Luki Koper, Idriji, Črnomlju, Krškem, Hrastniku, Celju, Velenju, Ravnah na Koroškem in v Mariboru. Po vremenski napovedi agencije za okolje se bo sončno in vroče vreme nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

Poleg lepega vremena so promet po državi danes zgostile tudi številne prireditve, zaradi katerih je krajevno povečan promet, na nekaterih cestah pa so tudi zapore. Zaradi 3. etape kolesarske dirke po Sloveniji, ki poteka od Ivančne Gorice do Škofje Loke, bodo od Pokljuke do cilja še kratkotrajne popolne zapore cest do 17. ure.

Gost promet tudi jutri

Na Gorenjskem je bil promet gostejši tudi zaradi slovenskega narodnega romanja bolnikov, invalidov in starejših na Brezje, v Kranjski Gori in Mojstrani poteka osrednje praznovanje ob dnevu slovenskih planincev in 100-letnici organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji, pri Špici nad Ljubljanico pa se bodo popoldne merili v poletih v daljavo na drugem slovenskemu dnevu letenja (Red Bull Flugtag).

Gostejši promet po državi je pričakovati tudi v nedeljo, med drugim bo v nedeljo popoldne predvidoma gost promet s Primorske proti notranjosti, napovedujejo na prometno-informacijskem centru za državne ceste.