Z dvema od treh zmagovalk prvega izziva (ena je pred usposabljanjem dobila redno zaposlitev v drugem podjetju) še vedno sodelujejo in so nad obema naravnost navdušeni, je povedal Roman Koritnik, generalni direktor IBM Slovenija. V podjetju so se zato odločili na enak način dati priložnost tudi brezposelnemu invalidu.

Navdušeni nad odkritimi pogovori z delodajalcem

Zmagovalec Andrej Pušljar, ki bo najmanj leto dni zaposlen na delovnem mestu za administrativno podporo v prodaji, je po razglasitvi povedal, da bi bil nad potekom izziva navdušen tudi, če ne bi zmagal. "Ogromno sem odnesel od celotnega izziva. Pogovor je pošten in odkrit, kandidat pa ni že vnaprej izbran, kar je v Sloveniji zadnje čase pogosta praksa," je prednosti Zaposlitvenega izziva pred klasičnimi razgovori z delodajalci pojasnil Pušljar, ki je bil v registru brezposelnih od januarja letos. V tem času je lahko izkusil, da se morajo invalidi za zaposlitev še bolj truditi. "Pred leti je bil pripravljen program, po katerem naj bi podjetja zaposlila določeno število invalidnih oseb, ampak zaradi krize se je vse skupaj ustavilo, zato je brezposelnih veliko invalidov in morali bi nekaj narediti, da bi se to popravilo," pravi Pušljar.

Da je Zaposlitveni izziv pridobivanje zaposlitve na pošten način, je že med postopkom izbiranja občutil tudi Branislav Žunič. "Tukaj se moraš pokazati takšen, kot si. Pri klasičnih razgovorih se delodajalci ne spuščajo v podrobnosti, tukaj pa smo se veliko pogovarjali, veliko smo morali povedati o sebi, tako da so resnično dobili sliko o nas," je povedal Žunič, ki je bil brezposeln zadnjih šest mesecev, prej pa je bil 23 let zaposlen v istem podjetju. Zanj je bil zato precej velik že sam izziv vnovičnega spoznavanja trga dela.

Invalide še vedno vidijo kot strošek in dodatno delo

Tretji finalist, ki si je prislužil zaposlitev za leto dni, pa je Domen Novljan, študent socialnega menedžmenta, ki je prvič iskal zaposlitev. "Kot 90-odstotni invalid sem imel nekaj povsem praktičnih pomislekov in zelo sem vesel, da smo nekaj teh problemov že odpravili. In to zanje sploh ni bil problem," je bil zadovoljen Novljan, ki sicer opaža, da nekatera podjetja invalide gledajo predvsem skozi stroške, ki jih prinašajo prilagoditve zanje, ali pa se jim s tem preprosto ne da ukvarjati.

Na Zavodu RS za zaposlovanje sicer ugotavljajo, da se je število zaposlitev brezposelnih invalidov lani povečalo za 29 odstotkov, predvsem na račun zaposlitev pri malih in srednje velikih delodajalcih, pri invalidskih podjetjih pa že nekaj let ugotavljajo trend ohranjanja števila zaposlenih invalidov.