15,5 odstotka svoje teže je v poznih urah ponedeljka in zgodnjih urah torka nad glavo dvigoval Anže s Hruš'ce, potem ko je s kralji iz mesta in države, ki nikoli ni imela kraljev, osvojil največ, kar se v poklicnem hokeju doseči da. 33 golov in 63 asistenc po prvem padcu ploščka na ledeno ploskev tam daleč na začetku sezone je bil Stanleyjev pokal nekaj malega tudi Kopitarjev in v slogu »uspehi so naši, neuspehi le vaši« tudi naš.

78.734 evrov je bil vreden ves za kurjavo odkupljen les v aprilu letos, kar glede na julijsko vreme aprila niti ne čudi. Budnemu očesu statistikov tako v četrtek ni ušlo, da je vrednost kurjave lesne provenience kar 60 odstotkov manjša, kot je bila aprila lani. Ob tem ne gre pozabiti, da nas je lanskega aprila s pokojninsko reformo pogrevala leva vlada, pa smo kljub temu potrebovali več kurjave, medtem ko sedanja desna vlada ljudstvo počasi dogreva že od januarja in s tem uspešno privaja volilno telo na čase, ko bo za kurjavo zmanjkalo in bo edino grelno telo vlada s svojimi odločitvami. Ogljični odtis se bo tako zmanjšal, kjotski cilji bodo izpolnjeni, vsa mogoča vladna in polvladna posvetovalna telesa za okoljsko problematiko pa bodo postala zastarela in nepotrebna. Vizionarska vlada je slednje seveda že ugotovila...

69odstotkov zaposlenih v sektorju država – to so enote, ki so pod javnim nadzorom in ki manj kot 50 odstotkov svojih proizvodnih stroškov pokrivajo s tržnimi prodajami – je žensk. Izračunavši to lani in objavivši to v torek, je statistični urad v bistvu potrdil staro ljudsko modrost, da ženske podpirajo tri od štirih vogalov v hiši, imenovani država. Ženske so decembra 2011 sicer predstavljale približno 61 odstotkov vseh zaposlenih v javnem sektorju; v javnih družbah je bilo zaposlenih manj žensk kot moških, okoli 42 odstotkov, vendar pa je bilo precej več žensk kot moških zaposlenih v sektorju država.

6000 evrov ali celo kakšen evro več si bo morala letos od ust utrgati Pozitivna Slovenija, da bo lahko amortizirala znižane prilive iz državne blagajne, kot so jih altruistično odmerili poslanci v četrtek. Skupaj so vsem parlamentarnim strankam odtrgali kakšnih 24.000 evrov ali 2000 evrov na mesec ali dve povprečni neto plači vsak mesec. Da ne bi kdo porekel, da stranke ne znajo deliti bremena krize, so SDS odtrgali tako čez palec dobrih 6000 evrov, SD pa slabih 3000 evrov. Seveda so pobrali tudi vsem drugim strankam, tudi tistim, ki se jim ni uspelo prebiti v parlament, a so napaberkovale še ravno dovolj glasov, da so lahko prisesane na seske države.

120evrov kazni je dobil vročekrvni poljski navijač, ker je, misleč verjetno, da lahko tako vpliva na potek tekme, v sredo zvečer skozi okno v tretjem nadstropju zalučal televizor. Televizor ni k sreči nikogar zadel, šamansko »tv-skozi-okno-metanje« pa se je izkazalo za uspešno. Poljaki so proti Rusom na evropskem prvenstvu v nogometu izenačili, še preden so policisti šamanskemu navijaču napisali kazen. Res pa je, da šaman gola ni videl...