Sobota, 16. junija

Egipčani bodo ponovno povabljeni na volišča. V drugem krogu predsedniških volitev naj bi izvolili Mubarakovega naslednika. Za to mesto se potegujeta pripadnik Muslimanske bratovščine Mohamed Mursi in zadnji Mubarakov premier Ahmed Šafik.

Nedelja, 17. junija

V Grčiji se bodo odvile nove parlamentarne volitve, na katerih utegne slaviti koalicija levičarskih strank Syriza. Ta ne namerava skleniti vladajoče koalicije s strankami, ki podpirajo ostre varčevalne ukrepe.

Ponedeljek, 18. junija

Začenja se Festival migrantskega filma, ki bo do konca tedna potekal na različnih lokacijah po Ljubljani. Festival bo predstavil izbor pronicljivih in provokativnih filmov, ki v ospredje postavljajo aktualne teme, povezane z migracijami, azilom in begunci.

Torek, 19. junija

Po napornem prejšnjem tednu bodo poslanci ta teden bolj ko ne počivali. Po devetih izrednih sejah je predsednik odbora za infrastrukturo in prostor, poslanec SDS Danijel Krivec vendarle sklical prvo redno sejo. Dnevni red: mobilizacija za javni potniški promet in stališče EU do transporta za Islandijo.

Sreda, 20. junija

Rio de Janeiro bo gostil mednarodno konferenco o trajnostnem razvoju, na kateri bo predvidoma sodelovalo 50.000 delegatov z vsega sveta.

Poslanci v odboru za delo in socialne zadeve bodo začeli razpravo o noveli zakona o delu na črno. Poleg tega imajo na dnevnem redu še poročili o poslovanju pokojninskega zavoda in o uresničevanju strategije enakih možnosti moških in žensk v lanskem letu.

Z nastopom Dunajskih filharmonikov se bo začel Festival Ljubljana. Dirigent Berlinskih filharmonikov sir Simon Rattle in Dunajski filharmoniki, združeni na skupnem koncertu žlahtne evropske tradicije, obljubljajo veličasten začetek jubilejnega 60. poletnega festivala.

Četrtek, 21. junija

Sudan in Južni Sudan naj bi predvidoma nadaljevala pogovore o varnostnih vprašanjih med državama, potem ko sta se v minulih mesecih spopadla zaradi z nafto bogate regije okoli obmejnega mesta Heglig.

Obrambni in zunanjepolitični odbor državnega zbora bosta premlevala, kako se je lani uresničevala strategija sodelovanja slovenske vojske v mednarodnih operacijah.

Obeta se Poletna noč, gala koncert v čast slovenski popevki, ki letos praznuje 50-letnico. Na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija pod dirigentsko taktirko Patrika Grebla zimzelene uspešnice prepevali najboljši domači vokalisti in vokalistke.

Petek, 22. junija

Komisija za človekove pravice, ki ji predseduje poslanka PS Tamara Vonta, bo obravnavala poročilo o bivalnih razmerah Romov v jugovzhodni Sloveniji.

Začel se bo festival stare glasbe Festival Seviqc Brežice. Letošnji program bodo začeli z baletno-instrumentalno skupino L'Eclat des Muses in programom Le Ballet de la Merlaison skladatelja Ludvika XIII., očeta Sončnega kralja, ki je skupna produkcija najuglednejših francoskih festivalov in francoske kulturne politike.