Nad rušenjem objekta pa je zelo ogorčenih kar nekaj prebivalcev Trebinja, ki so Kusturici zaprli pot do trdnjave, piše hrvaški portal Index. Kusturica naj bi kamen iz omenjene trdnjave potreboval za gradnjo objekta, ki mu bo služil za snemanje filmov. V preteklih mesecih naj bi režiser z istim namenom zrušil že več starih hiš in hlevov v okoliških vaseh Grebci, Dračevo in Popovem polju.

Župan Trebinja dovolil rušenje..

Trdnjava Petrinja pa je prvi porušeni objekt, ki je bil pod spomeniškim varstvom občine Trebinje. "Kusturica me je pred tedni poklical in vprašal, če lahko uporabi kamenje z neke stare trdnjave, na kar sem mu odgovoril, da lahko, če bo dobil vse ustrezna dovoljenja za rušitev s strani pristojnih organov," je dejal župan občine Trebinje Dobroslav Ćuk in dodal: "Pred kratkim pa me je vprašal še, če lahko v sosednjih krajih poruši most, železniško postajo in nekatere druge objekte.“

..in ga tudi ustavil

"Sodelavci so mi sporočili, da so krajani zelo nezadovoljni nad rušenjem objekta, prav tako pa sem izvedel, da trdnjava nikakor ni bila v slabem stanju, kot ga je opisoval Kusturica, zato sem do nadaljnjega ustavil rušenje objekta," je še povedal Ćuk.