V sklopu promocije turizma v kitajskem Chengduju, domovini pand, so v britanski prestolnici 50 taksijev prebarvali v črno in belo barvo. Avtomobili potnike po ulicah prevažajo že od 1. junija, v njih pa se bo možno voziti vse do zaključka poletnih olimpijskih iger 31. avgusta.

Pobarvani taksiji so del trimesečnega programa "Panda taksiji za olimpijske igre", cilj pa je promocija Chengduja kot turistične destinacije za mednarodne popotnike. "Tudi, če se ljudje z njimi ne vozijo, pa vozniki, motoristi in pešci še vedno vidijo oglas, kar je bistvo projekta,“ so zadovoljno pojasnili idejni vodje projekta.

Po drugi strani pa kitajske oblasti z akcijo skušajo osveščati ljudi glede te ogrožene živalske vrste. "Naš cilj je promocija globalnega truda, da bi ohranili vrsto velike pande in vzpostavili harmonijo med človekom in živaljo, kar je v odlični povezavi z duhom olimpijskih iger, torej združevanja, prijateljstva in miru,“ so zapisali na spletni strani Go Chengdu.

Potniki lahko prek sodelovanja v nagradni igri prejmejo tudi vstopnice za živalski vrt v Edinburghu, kamor so decembra lani preselili dve pandi – Tian Tiana in Yang Guanga.