Po besedah Jankovića bi morali omogočiti, da bi se Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (MOL) lahko zadolžil brez poroštva mesta, s tem pa bi zagotovili prepotrebnih tisoč neprofitnih stanovanj. "Nas so odpravili z levo roko. Predlog so odpravili z enim samim stavkom: da je to vsebinsko tako pomembna tema, da bo v naslednjih spremembah zakona o javnih financah. Pri vseh spremembah, ki so jih sedaj imeli, za to ni bilo časa," je dejal Janković.

Poleg neprofitnih stanovanj so po Jankovićevih besedah med projekti, kjer je Dunaj za vzgled, tudi sežigalnica odpadkov, preureditev živalskega vrta in otroški muzej. "Dejstvo je, da smo si na Dunaju ogledovali mnoge stvari, ki jih počasi, v drugačni ali podobni obliki prinašamo," je povedal in dodal, da je po njegovem mnenju Häupl najboljši župan v Evropi ter da mu je njegov obisk v čast. Dejal je, da je težko primerjati Dunaj z 10 milijardami evrov proračuna in Ljubljano, ki ima na razpolago 300 milijonov evrov, ter da si za Ljubljano želi vsaj 10 odstotkov njihovega proračuna.

"Vlada bi morala poslušati tudi župane"

Janković je povedal še, da bi radi imeli tak odnos z državo, kot ga ima Dunaj z Avstrijo. Po njegovih besedah bi morala vlada poslušati tudi župane. "Ker mi govorimo iz ljudstva in bi se lahko vlada iz tega kaj naučila ter to dala v svoj razvojni program," je dejal.

Häupl je po podpisu sporazuma povedal, da ga obsežno sodelovanje z Ljubljano veseli. "Zelo smo ponosni tudi na to, da je na Dunaju tako veliko študentov iz Ljubljane, je dejal. Poudaril je tudi pomembnost sodelovanja obeh mest na ravni evropske politike.

O odpiranju pisarn, ki skrbijo za stike z mestom Dunaj, je Häupl povedal, da so s tem začeli pred dvajsetimi leti, izkazale pa so se kot zelo pozitivne za mesto in gospodarstvo. Pri tem je poudaril, da je pomembno, da mesta pri razvoju med seboj sodelujejo.

Povedal je še, da učinke finančne krize čutijo tudi v Avstriji in posledično na Dunaju, vendar je prepričan, da je tako gospodarstvo Avstrije kot tudi Slovenije dovolj močno.