Vsak 28. Ljubljančan voznik motornega vozila

Struktura prometa na cestah v Sloveniji se v zadnjih letih zelo hitro spreminja, in sicer pretežno na račun znatno povečanega števila motornih vozil. Po podatkih Državnega sekretariata za notranje zadeve Slovenije je bilo ob koncu minulega leta v naši republiki registriranih 58.365 motornih vozil, medtem ko jih je bilo neregistriranih kar 13.960. Razen tega imamo po istih podatkih v Sloveniji še 43.504 mopedistov in prek pol milijona kolesarjev. Ne da bi k voznikom motornih vozil prištevali tudi mopediste, odpade torej na vsakih 28 prebivalcev v Sloveniji eno motorno vozilo. Lani je bilo na novo registriranih 14.652 motornih vozil, leta 1960 pa 13.955.

Ljudski televizor TV 12

Podružnični obrat bivših Telekomunikacij v Sežani se pripravlja po združitvi z Iskro na povečanje obratnih prostorov, števila delavcev in obsega proizvodnje. Gradnja novih objektov bo končana do letošnje jeseni, ureditev pa šele leta 1963. Razen navadnih radijskih in tranzistorskih sprejemnikov je začelo podjetje izdelovati tudi izpopolnjene tranzistorje, ki zaradi tega ne bodo nič dražji. V načrtu imajo tudi nov izpopolnjen "ljudski televizor TV 12" z ekranom 53 cm in nižjo ceno. Proizvodnjo bodo postopoma dvignili na 30.000 televizorjev letno.

Še 20 počitniških hišic

Pri hotelskem podjetju "Adria" v Ankaranu so v teku pripravljalna dela za zgraditev še 20 novih letoviških hišic. Vsaka hišica bo stala približno dva in pol milijona dinarjev in bodo skupno porabili zanje 50 milijonov. Polovico tega zneska bodo krili iz kredita, ki ga je odobrila zvezna Investicijska banka.