Škofja Loka Danes bo v Škofji Loki potekal festival elektronske glasbe ElectriCity2012, ki ga že drugo leto zapored pripravlja Društvo za razvoj urbane kulture (DRUK). Organizatorji so povedali, da si želijo, da bi festival "postal tradicija in nov način promoviranja mesta Škofja Loka, samo ime festivala pa sinonim za kraj, ki podpira elektronsko glasbo, daje priložnost še neuveljavljenim didžejem, vidžejem, producentom in založbam, ki bi se imele priložnost tu predstaviti".

Program festivala, ki bo potekal ves dan, se bo začel že v dopoldanskih urah, dogajanje pa bo razpršeno po sedmih različnih lokacijah na Mestnem trgu in škofjeloškem gradu. Glavni akterji bodo ekipe didžejev in tudi posamezniki, ki bodo zastopali vse elektronske žanre iz vse Slovenije. Po besedah organizatorjev so "nastopajoče izbrali na podlagi natečaja. Organizatorji smo šestim skupinam kot tudi še neuveljavljenim didžejem določili lokacijo glede na zvrst glasbe, pri kateri pa seveda ni bilo omejitev".

Glavni oder bo stal na Mestnem trgu, kjer bo nastopila tudi skupina Jimmy Barka Experience. Koncert se bo začel okoli 20. ure in bo končal dnevni del festivala. Po nastopu skupine, okoli 22. ure, pa se bo začel drugi, nočni del festivala, ko se bo dogajanje preselilo na grajsko dvorišče, kjer bo v čarobnem ambientu škofjeloškega gradu zabava trajala do 4. ure zjutraj.

Več informacij o festivalskem programu in nastopajočih je mogoče najti tudi na spletni strani festivala http://www.electricity2012.si. nr