Izbranci Borisa Deniča so si pred povratnim dvobojem priigrali lepo izhodišče, na njem pa morda ne bodo mogli računati na tri poškodovane igralce: Jureta Dolenca, Mateja Gabra in Jureta Dobelška.

Primarni cilj slovenskih rokometašev je, da potrdijo nastop na svetovnem prvenstvu. Na sklepnem turnirju so nazadnje igrali v Nemčiji leta 2007, v naslednjih dveh kvalifikacijskih ciklusih za nastop na Hrvaškem leta 2009 in Švedskem leta 2011 pa so jim mero vzeli Slovaki in Madžari.

"Vsi rokometaši so po sedemdesetih odigranih tekmah v sezoni zelo utrujeni. Upam, da bodo moji igralci psihološko zdržali na zadnji tekmi. Povratni dvoboj v Guimaraesu bo predvsem zahteven po psihološki plati, medtem ko sta znanje in kakovost na naši strani," je dejal selektor Boris Denič.

Slovenska zasedba na prvem dvoboju v dvorani Stožice ni blestela, v njeni igri so številne rezerve, eden od ciljev v Guimaraesu pa bo, da z agresivno obrambo preprečijo portugalskim zunanjim igralcem neovirane strele s sedmih metrov, kar se je na prvi tekmi nemalokrat dogajalo.