Je pa Kasper razkril, da ga je 31. maja letos, tik pred sejo predsedstva, eden od kolegov iz tega organa obvestil, da je v zadnjih 24 urah od Lovšeta dobil nešteto SMS-sporočil z neposrednimi grožnjami in zaničevanji na račun predsednika FIS. Predsedniku FIS in drugim že zbranim članom predsedstva je omenjeni član predsedstva sporočila, domnevno napisana v srbohrvaškem jeziku, tudi prevedel. Ko je o dogodku obvestil tudi preostale člane predsedstva, se je izkazalo, da je Lovše na omenjen "neprimeren način" stopil v stik tudi z drugimi člani tega organa.

O vsebini sporočil Kasper ni govoril, a da ni bila nedolžna, razkriva podatek, da je varnostna služba člane predsedstva FIS in drugo administrativno osebje v hotelu v dvorano za razglasitev rezultatov izbire prireditelja SP pospremila skozi hotelsko kuhinjo, pred tem pa so uporabili tudi tovorno dvigalo. "Po razglasitvi rezultatov me je varnostno osebje, vnovič skozi kuhinjo, pospremilo do moje sobe, ki je do jutra nisem zapustil," je še zapisal Kasper.

Kasper dodaja, da ga je 5. junija klical švicarski odvetnik, ki je domnevno zastopal gospoda Lovšeta in od njega zahteval uradno sporočilo, v katerem naj bi Kasper zapisal, da mu Lovše nikoli ni grozil oziroma o njem dajal kakršnih koli zaničevalnih izjav. "Seveda sem mu odgovoril, da tega ne bom storil," piše Kasper in dodaja, da je Lovšeta v preteklih letih srečal le dvakrat ali trikrat na različnih sprejemih, vendar se z njim ni nikoli pogovarjal kaj več in da ga ne pozna dobro.