Deska

V revni fari spita župnik in kuharica kar na zakonski postelji. To pride na uho škofu in pokliče župnika na zagovor. Ta ga pomiri, češ da imata vmes desko. Predstojniku vse skupaj še vedno ni všeč: "Kaj pa če pride skušnjava?" Župnik odgovori: "Potem pa desko stran vzamem."

Fižol

Miha in Janez sta neko noč zašla v javno hišo. Nobeden ni bil posebno zadovoljen, pa še vest ju je pekla, in tako sta odšla k spovedi. Župnik je bil ogorčen in je obema naložil hudo pokoro. Morala sta peš na Brezje s pestjo fižola v čevljih. Miha je vso pot šepal in se hudo mučil, Janez pa nič. "Ali ti nimaš fižola v čevljih?" "Imam, vendar gospod niso rekli, kakšen mora biti, surov ali kuhan. Jaz imam kuhanega."

Pobožna želja

Pobožen mož je molil k bogu: "Ljubi bog, svojo ženo imam zelo rad, ampak če jo imaš ti raje, naj se zgodi tvoja volja!"

Prstni odtisi

Mojca vpraša prijateljico: "Zakaj si pa pustila Petra?" "Zato, ker dela pri policiji." "No, pa kaj potem, saj so policisti čisto v redu fantje." "Nič ne rečem, jezi pa me, da je na meni vedno iskal tuje prstne odtise."

Lahko se skrije

Ostarel, vendar zelo bogat vdovec se je oženil z lepim in živahnim dekletom. Čez nekaj mesecev ga prijatelj vpraša: "Kako ti kaj gre z mlado, strastno in pohotno ženičko?" "Na srečo živiva v zelo veliki hiši z mnogo sobami, pa se lahko vedno kje skrijem."