Kakšno uro so morali počakati, da so gasilci in policisti opravili svoje, potem so se lahko vrnili v hotel. Na srečo ni bilo nič hujšega, tudi panike ne. Ker v hotelu poteka konferenca, so gostje sami poslovneži," nam je povedal Gregor Jamnik, generalni direktor Hotela Slon, enega najstarejših hotelov v Ljubljani.

Zgodilo se je okoli 3. ure zjutraj. Sprožil se je detektor dima na koncu hodnika v petem nadstropju. Nočna receptorja sta odhitela v peto nadstropje in opazila dim, ki je prihajal iz sosednje stavbe, ki je del hotela. Obe stavbi povezuje stopnišče. Takoj sta poklicala gasilce in začela evakuacijo. Najprej sta izpraznila peto nadstropje, trajalo je pičlih 12 minut, nato sta poskrbela še za goste v drugih nadstropjih. Nekateri so sobe zapustili sami, nekatere pa je bilo treba zbuditi. Vse je potekalo po pravilih, ki jih določa veriga Best Western, kamor sodi tudi Hotel Slon, in v skladu s slovensko zakonodajo.

Izkazalo se je, da je zagorela električna omarica v delu stavbe, kjer sta nova fitnes in savna. Ugotovili so, da je šlo za napako pri polaganju napeljave. Sicer pa imajo v Hotelu Slon vsak mesec skupaj z gosti požarno vajo. Na vsake tri mesece pa pregledajo vse varnostne naprave.