Kot pravijo, odvetnica Nina Zidar Klemenčič res nikoli ni govorila s predsednikom Fis, v izjavi za medije pa je 11. junija pojasnila, da je pridobila Kasperjeve izjave preko švicarskega odvetnika, ki je govoril s Kasperjem. Tega pogovora Kasper ni zanikal in prav tako ni zanikal javno objavljenih izjav. Pojasnil je samo, da ni želel podati pisne izjave, kar pa pooblaščenci gospoda Lovšeta tudi nikoli niso zatrjevali.

Zidar Klemenčičeva je povedala tudi, da je Kasper pojasnil, da ni nikoli imel nikakršne komunikacije z gospodom Lovšetom, niti pisne niti ustne, da sta se srečala dvakrat v življenju in da ga na cesti ne bi prepoznal ter da je Kasper takrat pojasnil, da nikoli ni prejemal nikakršnih groženj s strani Tomaža Lovšeta, da se nikoli ni počutil ogroženega in zato tudi sam ni naročal varovanja.

V Pristopu dodajajo, da je Kasper pojasnil, da se mu je varovanje, ki se je kar naenkrat pojavilo, zdelo nepotrebno in sploh ni razumel, kaj je razlog zanj. V Pristopu pravijo, da iz izjave predsednika Fis izhaja, da mu je slovenske izjave vnovič napačno prevajal, ker v izjavi odvetnice ni bilo govora o vprašanju korektnosti ravnanja.

Kredibilnost izjave Kasperja pa je po mnenju Pristopa pod vprašajem, ker je že 4. junija za Siol potrdil, da mu je Lovše večkrat grozil preko elektronske pošte, v današnji izjavi pa dejal, da nikoli ni prejel nobene grožnje preko elektronske pošte ali kakorkoli drugače. Prav tako danes ni zanikal trditev, izrečenih v pogovoru s švicarskim odvetnikom Georgom C. Umbrichtom, ki so bile povzete s strani slovenske odvetnice, ampak zgolj pojasnjuje, da ni želel podati uradnega sporočila, kar drži.

V Pristopu dodajajo, da Kasper v današnjem sporočilu stopnjuje obtožbe o grožnjah s fizičnim nasiljem, ki so botrovale angažiranju resnih varnostnih ukrepov, kar predstavlja resne obtožbe o storitvi hudih kaznivih dejanj. Iz sporočila pa ni jasno, kdo naj bi te grožnje prejel in ne kdo jih je Kasperju prenesel. Zaradi teh trditev napovedujejo tudi sodni epilog.