Po besedah vodje strankine poslanske skupine Vebra slednje sicer še ne pomeni, da je Pahor tudi že uradni strankin kandidat za volitve predsednika republike, saj mora predsedstvo o tem še odločiti z glasovanjem, kar naj bi se zgodilo čez približno 14 dni. Teoretično je sicer še mogoče, da predsedstvo Pahorja na glasovanju zavrne in podpre drugega kandidata.

Interes države pred interes stranke

Pahor je med sejo za novinarje povedal, da bi mu pomenilo zelo veliko, če bi ga stranka kandidirala kot svojega kandidata za predsedniške volitve. V volilni kampanji pa bo njegovo sporočilo volivcem: "Spoštujmo različnost med nami, hkrati pa utrjujmo tisto, kar je skupnega".

Pahor verjame, da Slovenija potrebuje predsednika, ki bi "zavzeto povezal vse tisto, kar mora držati skupaj, da bomo kot skupnost izplavali iz krize". Meni tudi, da ga ljudje poznajo že dovolj dolgo časa, da vedo, da je vedno dajal interes države pred interese stranke.

Kaj je za Slovenijo dobro

V volilni kampanji bo poskušal povedati, kaj je za Slovenijo dobro, bistveno vlogo v kampanji pa bodo po njegovi oceni igrale družbene in politične okoliščine, v katerih se bo odvijala.

Seja predsedstva SD sicer še poteka, na koncu pa je predvidena izjava za medije.