Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko je na današnji novinarski konferenci v Laškem povedal, da je laška pivovarna na tej, letos že 48. prireditvi, ki bo potekala od 12. do 15. julija, vedno sodelovala in bo navzoča še naprej. Po njegovi oceni je prireditev pomembna ne le za Laško, ampak tudi za celo Slovenijo.

Vodja prireditve in član uprave Pivovarne Laško Matej Oset je pojasnil, da so že pred leti aktivno pristopili tako pri prenovi vsebinske zasnove prireditve, kot tudi k aktivnemu sodelovanju pri njeni organizaciji. "Kot generalni pokrovitelj festivala si želimo vsebinsko bogato prireditev, ki bo goste privabljala s pestro izbiro prireditev in kakovostne glasbe vseh žanrov," je dejal Oset.

Poudaril je, da si bodo lahko obiskovalci na letošnjem Pivu in cvetju, ki bo tudi etnološko obarvano, v Hiši generacij ogledali razstavo ročnih del društva invalidov, v Muzeju Laško razstavo posvečeno častitljivi 150-letnici Laške pihalne godbe, Likovno društvo Laško pa bo pripravilo razstavo z naslovom Laško in cvetje.

Direktor marketinga Pivovarne Laško Jure Struc je dejal, da je dolgoročni cilj pivovarne, da bi prireditev Pivo in cvetje postavili ob bok nekaterim drugim mednarodnim glasbenim festivalom, saj lahko le na ta način privabijo v Laško dodatne goste.

V okviru prireditve se bodo na treh odrih predstavile različne glasbene skupine in posamezniki, vrhunec dogodka pa bo v soboto, 14. julija. Prireditev bodo sklenili dan kasneje s poroko po stari navadi in s parado po ulicah Laškega.