Slednji je še enkrat potrdil, da mu Lovše osebno na kongresu ni grozil niti verbalno niti preko elektronske pošte niti preko kratkih SMS sporočil. Je pa Kasper razkril, da ga je 31. maja letos tik pred sejo predsedstva eden od kolegov iz tega organa obvestil, da je v zadnjih 24 urah od Lovšeta dobil nešteto SMS sporočil, z neposrednimi grožnjami in zaničevanji na račun predsednika Fis. Predsedniku Fis in drugim že zbranim članom predsedstva je omenjeni član predsedstva sporočila, domnevno napisana v srbohrvaškem jeziku, tudi prevedel, pravi Kasper.

"Vse izjave in grožnje smo vzeli zelo resno, administracija Fis pa je o tem obvestila vodstvo hotela in tamkajšnjo varnostno službo," je zapisal Kasper in dodal, da je po volitvah prirediteljev SP, da dogodek ne bi imel vpliva na izbiro, o dogodku obvestil tudi ostale člane predsedstva, a se je takrat izkazalo, da je Lovše na omenjen "neprimeren način" kontaktiral tudi druge člane tega organa. "Takoj nato se je Janez Kocijančič v svojem imenu in v imenu slovenskega športa opravičil za ravnanje in obnašanje gospoda Lovšeta," je še zapisal Kasper.

Varnostno osebje ga je pospremilo skozi kuhinjo

O vsebini sporočil Kasper sicer ni govoril, a da vsebina ni bila nedolžna, razkriva podatek, da je varnostna služba člane predsedstva Fis in drugo administrativno osebje v hotelu v dvorano za razglasitev rezultatov izbire prireditelja SP pospremila skozi hotelsko kuhinjo, pred tem pa so uporabili tudi tovorno dvigalo. "Po razglasitvi rezultatov me je varnostno osebje, vnovič skozi kuhinjo, pospremilo do moje sobe, ki je do jutra nisem zapustil," je še zapisal Kasper.

Zgodba se s tem ni končala. Kasper v nadaljevanju dodaja, da ga je 5. junija klical švicarski odvetnik, ki je domnevno zastopal gospoda Lovšeta in od njega zahteval uradno sporočilo, v katerem naj bi Kasper zapisal, da mu Lovše nikoli ni grozil, oziroma o njem dajal kakršnih koli zaničevalnih izjav. "Seveda sem mu odgovoril, da tega ne bom storil," piše Kasper in dodaja, da je že dan prej za slovenski spletni portal Sportal povedal, da je gospoda Lovšeta v preteklih letih srečal le dvakrat ali trikrat na različnih sprejemih, a da se z njim ni nikoli pogovarjal kaj več in da ga ne pozna dobro. Kasper je potrdil tudi, da je Lovše 30. maja letos pri večerji pristopil k njegovi mizi in ga pozdravil, a da nista imela ob tem nikakršnega pogovora.

Nikoli ni govoril s kakšno slovensko odvetnico

"Začuden pa sem bil, ko sem bil obveščen, da je 11. junija neka slovenska odvetnica za eno od televizij trdila, da je govorila z mano in da sem ji potrdil, da je bilo Lovšetovo obnašanje korektno. Ta trditev je popolnoma napačna, saj nikoli nisem govoril z nobeno slovensko odvetnico v kakršnem koli primeru," še piše Kasper in dodaja, da je to njegov edini in zadnji komentar v zvezi s to zadevo.