V filmu Dobri fantje, ki ga je Scorsese posnel leta 1990 na podlagi biografije o življenju Henryja Hilla "Wiseguy" iz leta 1986, ga je igral Ray Liotta. Scenarij za film je Scorsese napisal skupaj z avtorjem biografije, novinarjem Nicholasom Pileggijem, ki je nastala ob sodelovanju s Hillom, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Hill je bil v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja član mafijske družine Lucchese v New Yorku. Član mafije je bil kakih 20 let in je med drugim sodeloval pri razvpiti kraji 5,8 milijona dolarjev iz trezorja nemške letalske družbe Lufthansa na newyorškem letališču JFK leta 1978, ki jo zasnoval Jimmy Burke, ki je bil navdih za vlogo Roberta De Nira v filmu Dobri fantje.

Med večjimi ropi je leta 1967 sodeloval tudi pri kraji 420.000 dolarjev s terminala za tovorni promet francoske letalske družbe Air France na istem letališču.

Za hrbtom svojega mafijskega šefa Paula Varia je nato preprodajal mamila in leta 1980 ga je zato prijela policija. Bolj iz strahu pred mafijskimi kolegi kot pred zaporom je postal ovaduh FBI in za zapahe poslal več deset kolegov, tudi večino tistih, ki so sodelovali pri ropu Lufthanse.