Boksarski spektakel za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBO v Las Vegasu se ni končal po željah filipinskega zvezdnika, Bradley ga je namreč premagal po sodniških odločitvah. Pacquiau tako ni uspelo podaljšati svojega zmagovitega niza, Bradley pa mu je prizadejal prvi poraz po marcu 2005, ko ga je premagal Erik Morales. Američan je na svoj račun vpisal še eno zmago, zdaj jih ima 29, ob tem pa še ni nobenega dvoboja izgubil.

Čeprav je bil Filipinec skozi 12 rund nekoliko boljši tekmec, pa je na koncu presenetljivo vendarle moral predati pas za naslov svetovnega prvaka. In prav slednje je sprožilo ugibanja o tem, da so sodniki Filipinca oškodovali.

Predsednik WBO Francisco "Paco" Valcarcel je sredo potrdil, da si bodo še enkrat ogledali video posnetek dvoboja v navzočnosti petih priznanih mednarodnih sodnikov, ki bodo na podlagi ogleda posnetka izdali priporočilo.

Ameriški boksarski promotor Bob Arum je uradno zahtevo za preiskavo o dvoboju že predložil državnemu tožilstvu v Nevadi.