Rockerski festival Gora Rocka 2012 na planoti med Tolminom in Idrijo bo imel še humanitarno ozadje. Trde glasbene ritme bodo popestrili še s spremljevalnim programom, izkupiček pa bo v celoti namenjen nakupu defribilatorja, naprave, ki človeka v primeru zastoja srca in dihanja lahko ohrani pri življenju. Lani je festival obiskalo 6.500 ljudi, celoten dobiček festivala pa so namenili lokalni skupnosti in posameznikom.

Na odru Šentviške planote se bodo zvrstili Prljavo kazalište, Pankrti, Niet, Mi2, Let3, Zablujena generacija, Zmelkow, Banditi, After Burn, Clade, Backstage in Hollywood Rose, posnemovalci legendarnih Guns 'n' Roses.

Festival bo živel tudi čez dan, saj se boste lahko udeležili različnih dogodkov, ki bodo potekali pod šotorom, na športnem igrišču in izven prireditvenega prostora festivala. Dnevno dogajanje na letošnji Gori Roca bo obiskovalcem ponujalo vse od družabnih iger, nogometa, odbojke na mivki, lokostrelstva in adrenalinskega presenečenja.

V ceni vstopnice festival Gora Rocka 2012 (v predprodaji 22 evrov, potem bo treba odšteti 30 evrov) je vštet zajtrk, kosilo pa si boste lahko privoščili po polovični ceni. Seveda je v ceni všteto tudi kampiranje na tej čudoviti predalpski planoti.