Kot obljublja ekipa Cvetličarne, bo zabavišče, kljub prenovi, ostalo "black box", kar pomeni, da se vzdušje v klubu ne bo spremenilo. Bodo pa po novem prostori sprejeli skoraj 2,5 krat več obiskovalcev - do 1900. Slednji bodo deležni tudi boljšega zvoka, saj je ekipa prostor opremila s po mednarodnih standardih najsodobnejšo tehnično opremo.

"Prenovo smo načrtovali predvsem s posluhom - našim obiskovalcem želimo zagotoviti najboljše možne pogoje za uživanje glasbe na vsakem koraku in z vseh strani. Galerija sedaj obkroža oder z vseh strani. Tudi kadilnica je povečana in lahko poleg osnovne kapacitete 1900 obiskovalcev sprejme še 900 ljudi, sanitarni prostori pa so sedaj zagotovljeni tudi na galeriji, kjer jih prej ni bilo," so sporočili s Cvetličarne.

Prenovljene prostore bo drevi krstil kvartet Terrafolk, ki ga sestavljajo ustanovitelj skupine kitarist in skladatelj Mystica, harmonikar in pevec Marko Hatlak, virtuoz na klarinetu in piščalih Goran Bojčevski ter nova sila, basist Rok Hozjan. Prireditelji koncerta - ta bo brezplačen - obljubljajo, da bo obiskovalce navdušila "njihova živa manifestacija dejstva, da se glasba ne deli na etno, jazz, klasiko in pop, ampak je ena sama, božanska in človeška hkrati".

Rajanje ob ponovnem odprtju Cvetličarne se bo raztegnilo tudi čez vikend. V petek bo na sporedu FHM 100 Party z DJ Nadine in Mikejem Valejem, v soboto pa bo sledil Oldies Goldies večer.