"Želim si, da naša ustanova napreduje vsebinsko ter se potrjuje na izobraževalnem in drugih področjih," je dejal ob ponovni izvolitvi.

Fakulteta se sicer spopada z izgubo, ki je posledica sprejetih sprememb. "Letos bomo imeli še za okoli 200.000 evrov izgube, prihodnje leto pa ne več. Plačali smo odpravnine bivšim profesorjem, prenovili programe, breme pa je tudi razdelitev sredstev znotraj mariborske univerze. Za zdaj ne bomo storili nobenih korakov za odcepitev od Univerze v Mariboru, a ostajamo prepričani, da ima Gorenjska pravico do svoje univerze," je dekan dejal o stanju fakultete. Letos jo obiskuje 1428 študentov, od tega je 434 izrednih. Zlasti število slednjih zadnja leta upada. FOV v teh dneh pripravlja 25. mednarodno e-konferenco ter poletno šolo, ki se je bodo udeležili študenti petih držav.

Kljub besedam dekana pa smo izvedeli, da na Gorenjskem velja odločenost glede ustanovitve lastne univerze, pobudniki pa še vedno čakajo na sprejem pri ministru Turku, da bi predstavili svoja izhodišča. O ustanovitvi bo nazadnje odločal državni zbor.